Urológia: Hogyan működik a vizsgálat és mikor segít?

Az urológus olyan szakember, akit minden felnőtt férfinak rendszeresen fel kell keresnie. De nem mindenki teszi ezt. Ez óriási hiba, mert idővel a férfiaknál prosztataproblémák alakulnak ki. Az urológus azonban más, a húgyutak működésével kapcsolatos problémákkal is foglalkozik, függetlenül a beteg nemétől. Tudja, hogy mikor kell időpontot kérnie? És mikor segít az urológus?

A legtöbb ember megpróbálja elkerülni az orvosokat. Azt tanították nekik, hogy ha egyszer belépnek egy orvosi rendelőbe, az orvos mindig talál valamit. Még akkor is, ha első pillantásra semmi sem nyilvánvaló. Akkor miért kockáztatnának? Ráadásul egyes vizsgálatok kellemetlenek és fájdalommal járnak.

Az igazság azonban az, hogy időről időre mindenkinek szüksége van egy alapos kivizsgálásra. Soha nem lehet tudni, hogy egy orvosi vizsgálat mikor menti meg az életünket. (A magas vérnyomás nem árt, de a magas koleszterinszint sem).

Akkor sem érdemes kerülni az orvosokat, ha valamilyen egészségügyi problémája van. Még szexuális téren sem. Bár a probléma leírása az orvosnak kényesnek és kínosnak tűnhet, az igazság az, hogy az orvos mindig tudja, mit kell tennie veled. Így elég nagy a valószínűsége annak, hogy nem fog feleslegesen aggódni, és a lehető legteljesebben élheti az életét.

Mivel sok embernek fogalma sincs arról, hogy pontosan mit is csinál egy urológus, ma megnézzük, miért érdemes jelentkezni egy urológushoz, és mit várhatunk egy rendszeres látogatástól.

Mi az urológia?

Az urológus olyan orvos, aki a húgyutak specialistája. Sok esetben a férfiak reproduktív egészségével kapcsolatos problémákkal is foglalkozik. Az urológushoz maga is kérhet időpontot. Gyakoribb azonban, hogy az orvos egy orvosi vizsgálat alapján beutalja Önt hozzá.

Ilyenkor érdemes orvosától ajánlást kérnie, hogy melyik urológushoz forduljon az Ön körzetében. Nem árt azonban egy kis internetes kutatást végezni, és elolvasni más betegek véleményét, mielőtt felhívná.

urológia mikor segít

Hogyan történik az urológiai vizsgálat?

Az urológiai vizsgálat sok férfi számára ijesztő. A valóságban azonban nincs mitől félni. Az eljárások túlnyomó többsége nem fáj. Még csak nem is invazívak.

Az urológusnak elsősorban beszélgetést kell folytatnia Önnel, amelynek során rákérdez a szokásaira (például, hogy milyen gyakran közösül, vagy hogy átlagosan mennyit iszik napközben), és kideríti, hogy milyen egészségügyi/szexuális problémái vannak. (Kellemetlen, de nem a világ vége, ha valakinek merevedési zavarai vannak.)

Az urológus által végzett vizsgálat általában ultrahangot vagy más képalkotó vizsgálatot is tartalmaz. Ezáltal az orvos sokkal jobb képet kap arról, hogy mi történik odabent. Az urológiai vizsgálat általában vizeletmintát is tartalmaz, amelyet részletes elemzésnek vetnek alá. (Kimutatja a fehérje és a vér jelenlétét a vizeletben stb.)

urológiai vizsgálat

Ha szükséges, az urológus beutalhatja Önt hólyagtükrözésre. Az eljárás során egy kis szondával belenéz a húgycsőbe és a húgyhólyagba. Ennek a vizsgálatnak az elvégzése attól függ, hogy van-e bármilyen gyanítható egészségügyi problémája. Egyes urológusok ezt a vizsgálatot rutinszerűen, több éves rendszeres ellátás után végzik el. Ezzel kapcsolatban célszerű megkérdezni az urológust, hogy pontosan hogyan működik ez az ő esetében.

Végül, de nem utolsósorban a prosztata gyors fizikális vizsgálatát végbélen keresztül végzik (nem, nem fáj), és lehetséges, hogy vérmintát vesznek a prosztata állapotának meghatározásához.

Milyen problémákon segít?

A férfiak úgy gondolhatnak az urológusra, mint egy megbízható barátra. Számos, a prosztata egészségével kapcsolatos kérdéssel tud foglalkozni. Bár a prosztata a reproduktív rendszer része (a prosztata folyadékot termel, amely táplálja a spermiumokat és javítja azok mozgékonyságát), a hólyag alatt helyezkedik el, és a húgycső a közepén halad keresztül. Így elmondható, hogy ez a két rendszer nagyon szoros kapcsolatban áll egymással.

Urológushoz is fordulhat, ha küzd:

mi az urológia

Az urológus rendszeres látogatása mellett azonban nem szabad megfeledkeznie az egészséges életmód más szegmenseiről sem. Mindenekelőtt ügyeljen arra, hogy eleget igyon (napi 2,5-3 liter folyadék fogyasztása ajánlott).

Megpróbálhatja az UNIPROSTA® étrend-kiegészítő hosszú távú használatát is, amely gyógynövényeket és vitaminokat tartalmaz a normális prosztata egészségéért.

Uniprosta

8 aktív összetevő egyedülálló kombinációja az egészséges prosztata és húgyutakért

Az ár 5830 Ft-tól csomagonként akár 2 hónapig.

Ki akarom próbálni Uniprosta