Mit jelent a büdös vizelet és hogyan lehet megszabadulni tőle?

Normál körülmények között a vizeletnek nincs határozott színe vagy szaga. Ezért a változás minden jelére résen kell lennie. Lehet, hogy ez nem olyan nyilvánvaló probléma, mint a rózsaszín vagy vörös vizelet, ami vérre utal a húgyutakban. A furcsa szagú vizelet is elvezethet az orvoshoz. Tudja, hogy mi mindent jelenthet?

A vizelet olyan folyadék, amely sokat elárulhat az egészségünkről. Ha zavaros, akkor húgyúti fertőzése lehet. A vizeletben lévő vér szintén problémás, és vizeletkövekre, valamint a húgyutak károsodására utalhat.

De vannak más dolgok is, amelyek a vizeletvizsgálatból kideríthetők. Terhes nőknél a preeklampszia nyomon követésére használható. A cukorbetegség is elég könnyen kimutatható a vizelettel.

De mi köze van mindehhez a bűzös vizeletnek?

Hogyan lehet felismerni a büdös vizeletet?

Az, hogy időnként büdös vizeletet kelljen üríteni, (teljesen) normális. Például reggel, ébredés után, amikor a szervezet nem eléggé hidratált, a vizelet szaga kicsit erősebb lehet. A bűzös vizelet a húgyúti fertőzés egyik tünete is. Ha tehát gyakrabban tapasztalod a pisilési késztetést, és égő, vágó érzéssel küzdesz a vécében, akkor tudod, hogy orvoshoz kell fordulnod.

Akkor is éberebbnek kell lenned, ha a vizeleted rendszeresen és hosszú ideig bűzlik. Ilyen esetben nem szabad várnia semmire, és azonnal időpontot kell kérnie egy alaposabb egészségügyi kivizsgálásra szakemberhez.

hogyan lehet felismerni a büdös vizeletet

A vizeletszag leggyakoribb okai

Mielőtt pánikba esne, hadd mondjuk el, hogy a bűzös vizelet oka nem mindig elég komoly ahhoz, hogy a legsötétebb forgatókönyveket kezdje el kreálni a fejében.

A hibás lehet:

  • Túlságosan koncentrált vizelet (gyakran a szervezet elégtelen hidratáltságának következménye).
  • Bizonyos élelmiszerek (jellemzően spárga) fokozott fogyasztása.
  • Kemoterápia
  • Fokozott B-vitamin-fogyasztás
  • Bizonyos antibiotikumok szedése
  • Bizonyos cukorbetegség elleni gyógyszerek szedése
  • Húgyúti fertőzések
  • Bakteriális vaginózis
  • Cukorbetegség
  • Szervi elégtelenség
a vizeletszag okai

Tehát, mint látható, mielőtt az orvosok szervi elégtelenségre és egyéb kellemetlenségekre következtethetnének, számos olyan változó tényezőt is ki kell zárniuk, amelyek befolyásolhatják a vizelet szagának változását.

Egyes nők a terhesség alatt erősebb vizeletszagra panaszkodhatnak, de ez összefügghet azzal, hogy a nőknek ebben az időszakban sokkal érzékenyebb a szaglásuk. Ezért lehet, hogy a vizelet szaga egyáltalán nem változott meg, hogy a nők intenzívebbnek érzékeljék.

hogyan lehet megszabadulni a vizelet szagától

Mi segít a vizeletszag ellen?

A legegyszerűbb tanács az, hogy kezdje el jobban figyelni a napi alkoholfogyasztást. Erőfeszítéseid célja a világossárga, szagtalan vizelet. (Ha teljesen fehér, akkor már túlhidratált vagy. Ebben az esetben érdemes egy kicsit lassítani, és kevesebb vizet inni).

Ez is ajánlott:
– Ne fogyasszon olyan ételeket, amelyek zavarhatják a vizelet szagát (ha szereti őket, ne egyen annyit).
– Rendszeresen menjen el a WC-re, ha úgy érzi, hogy szüksége van rá.
– Kezelni az esetleges betegségeket, amelyekben szenvedsz

Biztosan nem teszel semmi rosszat azzal sem, ha javítasz az életmódodon. Ezek közé a tanácsok közé tartozik az alkohol korlátozása, ami nem tesz jót a májának. Megpróbálhatsz hosszú távon húgyúti táplálékkiegészítőket is szedni, amelyek gyógynövényeket és más anyagokat tartalmaznak. Próbálja ki az UNIPROSTA® étrend-kiegészítőt, amely az első lépés lehet az általános életmódváltáshoz.

Uniprosta

8 aktív összetevő egyedülálló kombinációja az egészséges prosztata és húgyutakért

Az ár 5830 Ft-tól csomagonként akár 2 hónapig.

Ki akarom próbálni Uniprosta