Prosztata gyulladás (prostatitis): Megnyilvánulások, megoldások és megelőzés

A prosztata krónikus gyulladása nem szép dolog. A fájdalom mellett számos egyéb szövődményt is okozhat, amelyek jelentősen csökkentik a férfi életminőségét. Hogyan diagnosztizálják? És van-e mód a megelőzésére?

A prosztatagyulladás, vagyis a prosztata gyulladása olyan állapot, amely sok fájdalmat okozhat a férfiaknak. Ahogy a neve is mutatja, a prosztatát érinti, amely a férfi reproduktív rendszer része.

Ha elviszi az orvoshoz, az orvos egy sor diagnosztikai vizsgálatot fog elvégezni annak megállapítására, hogy a prosztatagyulladás nem bakteriális eredetű. Vagy pedig krónikus bakteriális prosztatagyulladásról van-e szó. Ezeknek a különbségeknek az ismerete fontos. Először is azért, mert a kezelés menete ettől függ.

De honnan tudod, hogy problémád van-e? És fel kell-e készülnie valami különlegesre?

mi a prosztatagyulladás

Mi a prosztatagyulladás (a prosztata gyulladása)?

Amint a betegség neve is mutatja, a prosztata és az azt körülvevő szövetek gyulladása. De nem csak egyféle gyulladás létezik. A prosztataproblémák megnyilvánulásaitól függően felosztjuk őket akut bakteriális prosztatagyulladásra (ez egy ritkábban előforduló probléma, amelynek során a problémák gyorsan kialakulnak, könnyen diagnosztizálható, de életveszélyes lehet), krónikus bakteriális prosztatagyulladásra (enyhébb megnyilvánulásokkal jár, és évekig tart, gyakran húgyúti fertőzések miatt alakul ki) és krónikus prosztatagyulladásra. Lehetséges még tünetmentes prosztatagyulladás is, amelynek gyakorlatilag nincsenek külső megnyilvánulásai. Felismerése általában teljesen véletlenszerű.

A prosztatagyulladás megnyilvánulásai

Az, hogy a prosztatagyulladás hogyan jelentkezik, attól függ, hogy milyen típusban szenved. Más megnyilvánulásoknál akut gyulladás, másoknál krónikus gyulladás. Beszéljünk tehát egy kicsit bővebben mindkét típusról.

Az akut prosztatagyulladás a következőkben nyilvánul meg:

a prosztatagyulladás megnyilvánulásai

A bakteriális eredetű krónikus prosztatagyulladás viszont megnyilvánul:

  • Égés vizelés közben
  • Gyakoribb vizelési inger
  • Fájdalom a has alsó részén és a hát alsó részén
  • Hólyagfájdalom
  • Hólyagfájdalom
  • Gyenge vizeletáramlással
  • A vizelés megindításának problémája
  • Fájdalmas magömlés
  • Fájdalmas magömlés

A prosztata nem bakteriális eredetű krónikus gyulladása a baktériumok által okozott tünetekhez hasonló tünetekkel jár. A férfiak azonban a végbélnyílás környékén is érezhetnek kellemetlen érzést. Minden esetben azonban bármilyen fájdalom vagy kellemetlenség orvoshoz fordulást igényel. (E tekintetben meg kell említenünk a prosztatarákot is.)

Prosztatagyulladás és ízületi fájdalom

Természetesen, ha ízületi fájdalmat érez, nem zárhatja ki, hogy valami más is zavarja. Esetleg ízületi gyulladás vagy arthrosis. De néha a prosztata akut gyulladása is lehet, amely nagyon gyorsan terjeszkedik a szervezetben. Ezért fontos, hogy minden létező okot kizárjunk, és időben megkezdjük a kezelést. Már csak a saját kényelme érdekében is.

Prosztatagyulladás és ízületi fájdalom
krónikus bakteriális prosztatagyulladás

Krónikus bakteriális prosztatagyulladás

Chronický zánět prostaty bakteriálního původu vám nemusí působit problémy vždycky. Může ale přicházet ve vlnách, z nichž některé mohou trvat i tři měsíce. I když mívá mírnější příznaky, stále zasahuje do kvality vašeho každodenního života. Proto je dobré se začít co nejdříve léčit.

Hogyan kezeljük a krónikus prosztatagyulladást

Először is fontos, hogy teljes körű vizsgálatot végeztessen urológusával. Meg fogja nézni, hogy vannak-e duzzadt csomók. Azt is megpróbálja kideríteni, hogy van-e érzékeny prosztatája és környéke. Ezután folytatja az Ön ondó- vagy vizeletmintájának elemzését. Vérvizsgálat, biopszia, urodinamikai vizsgálat és cisztoszkópia is szóba jöhet. Önt ultrahangvizsgálatnak is alávethetik.

Gyógyszerek prosztatagyulladásra

A prosztata krónikus gyulladása esetén leggyakrabban gyógyszereket írnak fel. Korai stádiumban antibiotikumokra is kaphat receptet, amelyeket bakteriális fertőzések esetén használnak.

Gyógyszerek prosztatagyulladásra
Gyógynövények prosztatagyulladásra

Gyógynövények prosztatagyulladásra

Sok férfi fordul alternatív módszerekhez is, amelyek kiegészíthetik a hagyományos kezelést. Ebben a tekintetben leginkább a fűrészpálma (serenoa kúszónövény, egy pálmafafajta) hatásaira támaszkodnak.

Ezután összpontosítson:

Ezek a gyógynövények cinkkel és likopinnal kombinálva működnek a legjobban.

Hogyan járjak el?

Az első dolog, amit tennie kell, hogy megváltoztatja az életmódját és az étrendjét. A teljes életmódváltás sok szempontból magában foglalja a prosztata-kiegészítők hosszú távú használatát, amelyek gyógynövényeket, vitaminokat és egyéb tápanyagokat tartalmaznak, amelyekre a szervezetnek szüksége van a prosztata normális működéséhez. Akár csak fontolgatja, akár a jelenlegi márkájának megváltoztatásán gondolkodik, próbálja ki a minőségi Uniprosta étrend-kiegészítőt, amely még az igazán igényes felhasználókat is könnyen meggyőzi.

A prosztatagyulladás kockázatának minimalizálása érdekében fontos, hogy ne hanyagolja el a rendszeres urológiai szűrővizsgálatot, aki figyelemmel kíséri a húgyúti, valamint a reproduktív traktus egészségét. Emellett sok folyadékot kell fogyasztania, és nem szabad alábecsülnie a húgyúti fertőzések kezelését sem. Emellett csökkentse az alkohol, a koffein és a fűszeres ételek fogyasztását, amelyek vízelvezetést és irritációt okozhatnak.

Uniprosta

8 aktív összetevő egyedülálló kombinációja az egészséges prosztata és húgyutakért

Az ár 5830 Ft-tól csomagonként akár 2 hónapig.

Ki akarom próbálni Uniprosta