Nagy csalán: Tudja, milyen hatással van a prosztatára?

Az Urtica dioica, azaz a nagy csalán olyan növény, amelyet valószínűleg mindenki ismer. Gyermekkorunk óta találkozunk vele az erdőkben, a réteken és a saját kertjeinkben.És mindannyian nagyon vigyáztunk rá a csípőssége miatt. Pedig ez egy olyan gyógynövény, amely sokat tud nyújtani nekünk. Tudni akarod, hogy mit?

A nagy csalán egy igazi kincs. A falu nagymamái rendszeresen etetik vele a házi baromfit. Vannak, akik nem szeretik a csalánteát, amely állítólag tisztítja a vért, a csalánlevest (mert állítólag a csalán megakadályozza a hajhullást) és a csalánlevest vagy a húsvéti tölteléket, amelyhez darabokra vágott csalánt adnak.

A csalán használata azonban határozottan nem csak a nők problémája. Számos kultúrában a csalánt prosztataproblémák kezelésére használják. Tehát személyesen is hasznát veheti. Mert, lássuk be, hogy mi a helyzet. Mindenkinél jelentkezik valamikor. Miért ne készülhetnénk fel tehát egy kicsit előre?

A következő szövegben elmondjuk, hogy mit és hogyan.

mi a nagy csalán

Mi a nagy csalán?

A nagy csalán a legismertebb csalánfaj hazánkban. Többnyire gyomnövénynek tartják, de tény, hogy gyógynövény, amely számos kultúrában a gyógynövénytan és a természetgyógyászat szerves részévé vált.

A legtöbben a fent említett égetővel hozzák összefüggésbe. Ezt a hisztamin, az acetilkolin és a szerotonin okozza. A csalánban található egyéb anyagok között találunk magnéziumot, karotinoidokat, flavonoidokat, B2-vitamint vagy C-vitamint.

A csalán hatásai

A növény hosszú távú használata miatt csak idő kérdése volt, hogy az orvosok és a tudósok elkezdjenek foglalkozni vele. Kísérleteik, tanulmányaik és kutatásaik során a lehetséges hatások egész tárházával álltak elő, amelyeket kínálhat.

Hogy csak néhányat említsek:

a csalán hatásai

A csalánnak valószínűleg vízhajtó (diuretikus) hatása is van. Vérzéscsökkentő gyógyszerekhez is adják.

Hatásai miatt nem biztos, hogy alkalmas azoknak, akik vérhígítót, cukorbetegség elleni gyógyszereket, vízhajtókat vagy lítiumot szednek. Ha Ön ezek közé tartozik, előbb beszélje meg orvosával a használatát.

csalán a prosztata és a húgyutak számára

Húgyutak és prosztata

Mivel ez a cikk a húgyutakkal és a prosztatával foglalkozik, ezért erre a szakaszra fogunk egy kicsit közelebbről koncentrálni. Egyes állatkísérletek kimutatták, hogy a csalán megakadályozhatja a tesztoszteron dihidrotesztoszteronná történő átalakulását. Ami segíthet megelőzni a prosztata megnagyobbodását. Emberi vizsgálatok viszont azt mutatták, hogy a csalán rendszeres használata csökkentheti mind a rövid, mind a hosszú távú vizelési nehézségeket.

Hogyan kell használni

A csalán nagyon könnyen hozzáférhető, így a felhasználási módok széles skálájából választhat.

Kipróbálhatja:

  • Természetes étrend-kiegészítők
  • Friss csalán salátákban vagy meleg ételek hozzávalójaként.
  • Csalán tea
  • Csalán cseppek
csalán használata

A csalánnal készült étrend-kiegészítőknek van egy hatalmas előnye. Az igazán jók olyan egyéb gyógynövényeket is tartalmaznak, amelyek támogatják a normális prosztataműködést és a férfi libidót. Hogy csak néhányat említsünk, említhetnénk a kisvirágú füzike, az afrikai szilvafa vagy a fűrészpálmát. Ezeket a gyógynövényeket általában likopin és cink támogatja a maximális hatékonyság érdekében.

Ha magas minőségű étrend-kiegészítőt keres a férfiak számára, amely természetes alapú és hosszú ideig szedhető, akkor próbálja ki az UNIPROSTA® étrend-kiegészítőt, amely minden egyes kapszulában kiváló minőséget kínál.

Uniprosta

8 aktív összetevő egyedülálló kombinációja az egészséges prosztata és húgyutakért

Az ár 5830 Ft-tól csomagonként akár 2 hónapig.

Ki akarom próbálni Uniprosta