Likopin: Hogyan hat az egészségünkre és a prosztatára?

Minden oldalról bombáznak bennünket számos olyan élelmiszer nevével és összetevőjével, amelyek állítólag jótékony hatással vannak a szervezetünkre. Míg egyeseknél van fogalmunk arról, hogy mik ezek, és miért jók nekünk, másoknál hiányzik ez a tudatosság. Ma tehát a likopinra fogunk koncentrálni.

Az emberi test lenyűgöző. Másrészt, anélkül, hogy külső forrásokból fontos anyagokkal és tápanyagokkal látnánk el, nem tudna normálisan működni. Gyermekkorunk óta hozzászoktunk a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek fogyasztásához.

Amikor azonban gyógynövényekről vagy gyümölcs- és zöldség-összetevőkről van szó, nem vagyunk annyira biztosak a tudásunkban. Ez az egyik oka annak, hogy nem követjük a legújabb trendeket, pedig sok szempontból hasznosak lehetnének.

Ma arról beszélünk, mi az a likopin, és miért érdemes elkezdeni gondolkodni a kipróbálásán.

a likopin hatásai

Mi a likopin?

A likopin egy vörös növényi színezék neve, amely a karotinoidok csoportjába tartozik. Antioxidáns hatást tulajdonítanak neki. Az A-vitamin egyik provitaminja. Éppen ezért mindannyiunknak nagy gondot kell fordítanunk arra, hogy az étrendünkben mindig elegendő mennyiségben legyen belőle (Bár, vigyázat! Az A-vitamin zsírban oldódik. Tehát, ha túlzásba viszed, véletlenül túladagolhatod).

A likopin hatása

Mivel a karotinoidok családjába tartozik, egyértelmű, hogy számos fontos szerepe van a szervezetünkben.

Ezek közé tartoznak:

 • Antioxidáns hatások
 • Szív- és érrendszeri támogatás
 • A bőr normál állapotának támogatása napozáskor
 • Szemtámasz
 • Támogatja az agyi aktivitást
 • A normál csonttömeg támogatása
likopin tabletták

Természetesen a likopin használatával kapcsolatban vannak kockázatok, amelyeket figyelembe kell venni. Először is, a likopint az ember akkor tudja a legjobban felvenni, ha olyan növényi forrásokból származik, amelyeknek természetes részét képezi. Ha azonban túlzásba viszi, előfordulhat, hogy a bőre átmenetileg sárgává válik.

A likopin azonban nem biztos, hogy alkalmas terhes nőknek, vagy olyan személyeknek, akik hosszú ideig orvos által felírt gyógyszereket szednek. Ezeket a csoportokat ezért előbb tájékoztatni kell a használatáról.

A likopin és a prosztata

Úgy gondolják, hogy a likopin pozitív hatással lehet bizonyos rákos megbetegedések kockázatának csökkentésére. A férfiak esetében ez a prosztatarákot is magában foglalja. Ezt az információt még nem sikerült kielégítően alátámasztani kutatásokkal, így a végleges véleményre még egy ideig várni kell. A kezdeti jelek azonban ígéretesnek tűnnek. A kérdés tehát az, hogy a benne lévő paradicsomra vagy a tablettákra fogadunk-e.

likopin az élelmiszerben paradicsom

Likopin az élelmiszerekben – források

Jak už to bylo řečeno v předchozích odstavcích, lykopen je přirozenou součástí mnoha potravin, které si čas od času najdou cestu na náš stůl. Jelikož už nyní víte, čím vším vám může být lykopen prospěšný, určitě budete mít větší motivaci je konzumovat co nejčastěji. Kde všude ale lykopen najdete?

A következő élelmiszereket tartják a legjobb forrásainak:

 • Napon szárított paradicsom
 • Paradicsompüré
 • Görögdinnye
 • Nyers paradicsom
 • Papaya
 • Rózsaszín grapefruit

Amint láthatod, a paradicsom végig nyerésre áll. Így még több okod van arra, hogy a következő alkalommal beleharapj egy paradicsomos almába.

Ha a prosztatáról van szó, a legjobb, ha a likopint olyan természetes étrend-kiegészítőkben szedjük, amelyek más prosztata-hatóanyagokat is tartalmaznak. Különösen a cink, a csalán, a fűzfű, a fűrészpálma vagy az afrikai szilva. A likopinbevitel azonban nem helyettesítheti az orvosnál történő megelőző szűrővizsgálatot. Nem szabad elhanyagolni az egészséges életmódot és a rendszeres testmozgást sem.

Uniprosta

8 aktív összetevő egyedülálló kombinációja az egészséges prosztata és húgyutakért

Az ár 5830 Ft-tól csomagonként akár 2 hónapig.

Ki akarom próbálni Uniprosta