Vér a vizeletben: Mit jelent és hogyan szabadulhat meg tőle

A vér a vizeletben és az alhasi fájdalom figyelmeztető jel arra, hogy valami nincs rendben az egészségével. És azt is jelzi, hogy a legcélszerűbb, ha felkeres egy orvost, aki a jelenség okának felderítésére összpontosít. De vajon a vér és a fehérje a vizeletben mindig válságos állapotot jelez?

A legtöbb ember vizelete tiszta és világossárga színű. (Az is gyakori, hogy színárnyalatai vannak.) Ha a húgyutakban gyulladás van, a vizelet sötétebbé válik, és szaga elég feltűnő. A sötét vizeletet okozhatja a kiszáradás is. De mi van akkor, ha vér van a vizeletben?

A vizelet még ilyen pillanatban is megváltoztathatja a színét. De ez nem mindig szükséges. A vizelet vérszintje olyan alacsony lehet, hogy az első pillantásra nem is észrevehető. És csak laboratóriumi elemzéssel mutatható ki.

Még ha nem is normális állapotról van szó, akkor is a legrosszabbra kell gondolni?

hogyan lehet felismerni a vért a vizeletben

Mit jelent a vér a vizeletben?

A vizelet-vérvizsgálat számos megelőző vizsgálat része. De mi van akkor, ha egy nap egy csepp mégis felbukkan? Véletlen egybeesés, vagy mindig nagyobb problémára utal? Akárhogy is van. Természetesen nem szabad alábecsülni a vér megjelenését a vizeletben, bármilyen kicsi is legyen az. De nyitott szemmel kell járni, mert több oka is lehet annak, hogy ilyesmi előfordul.

A vérnyomok a vizeletben azt jelenthetik:

Bizonyos esetekben a véralvadás csökkenése vagy bizonyos gyógyszerek alkalmazása is okozhatja. Ebben az összefüggésben sok szó esik a penicillinről vagy az aszpirinről.

Hogyan lehet felismerni a vért a vizeletben

A vizeletben lévő vért általában egy megelőző vizsgálat során találják meg az orvosnál, aki mintát kér. Egyes esetekben azonban (ha a szivárgás nagyobb mértékű) vizelés közben szabad szemmel is kimutatható.

a vizelet okai a vérben

Mik az okai a vérnek a vizeletben?

Bár az előző bekezdésben már beszéltünk a vizeletben lévő vér általános okairól, ez nem a végleges lista arról, hogy mivel szembesülhetsz egészségügyi szempontból. A vizeletben lévő vér gyermekeknél például húgyúti fertőzésre utalhat. De mi a helyzet a férfiakkal és a nőkkel, akik életük során különböző változásokon mennek keresztül, és bizonyos különbségek a húgyutakban is megmutatkoznak?

Vér a vizeletben férfiaknál

A férfiak vizeletében lévő vér a túlzott fizikai megterheléssel függhet össze. De sokkal gyakoribb probléma a megnagyobbodott prosztata, vagy a katéter műtét vagy vizsgálat során történő behelyezése.

vér a vizeletben férfiaknál
vér a vizeletben nőknél

Vér a vizeletben nőknél

A munkaképes korú nők rendszeresen menstruálnak. Ha nem szednek hormonális fogamzásgátlót, a vérnyomok a peteéréshez vagy a menstruációhoz kapcsolódhatnak. Kicsit rosszabb hír az endometriózis, amely a nőknek súlyos menstruációs fájdalmat okoz. És gyakran még a meddőséggel is összefüggésbe hozható. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a terhesség alatt vér van a vizeletben.

Vérrögök a vizeletben

Előfordulhat, hogy a mintában vérrög jelenik meg. Mivel ez egy ritkább, de nagyon gyanús probléma, mindenképpen ajánlatos minél hamarabb időpontot kérni egy orvoshoz. Az orvos vizsgálat és tesztek segítségével megpróbálja kideríteni, hogy mi okozta.

alvadt vér a vizeletben

Hogyan lehet megszabadulni a vértől a vizeletben?

A vizeletben lévő vér kezelése nagyban függ attól, hogy mi okozta ezt a jelenséget. Az biztos, hogy egy ovuláló nőnek nincs szüksége kezelésre. Mint ahogyan annak a nőnek sem, aki a minta időpontjában menstruált. Ezzel szemben azoknak, akiknél húgyúti fertőzést vagy prosztatamegnagyobbodást diagnosztizáltak, célzott kezelésre van szükségük.

Húgyúti fertőzések esetén leggyakrabban antibiotikumot javasolnak. Célszerű továbbá a fokozott ivás fenntartása. A pótlás kiegészíthető tőzegáfonyát tartalmazó étrend-kiegészítők szedésével. Ha nem a fertőzés a probléma, orvosa urológushoz vagy nefrológushoz utalhatja Önt, hogy megpróbálják kideríteni, nincs-e húgyúti köve vagy rákja. Alternatívaként azt is, hogy van-e valamilyen károsodás a veséjében.

hogyan lehet megszabadulni a vér a vizeletben

Ha a vizsgálat eredménye jóindulatú prosztatamegnagyobbodás, a férfiaknak tanácsot adunk:

Továbbá a vétkek csökkentése pozitív hatással jár. Nem szabad annyi kávét inni, és az alkoholfogyasztást is jelentősebben korlátozni kell. Érdemes leszokni a dohányzásról is, amely negatívan hat a regenerációra és más fontos testi folyamatokra.

A férfiaknak sem szabad alábecsülniük a rendszeres megelőző urológiai szűrővizsgálatokat. Ezeknek köszönhetően a prosztatarák vagy a férfi reproduktív rendszer más részei korán felismerhetők. Mint tudjuk, ezek súlyos betegségek, amelyeket mindig jobb korai stádiumban elkapni.

A húgyúti és prosztata gyógynövények használata hosszú távon is hasznos. Ha nem meri otthon kombinálni őket, támaszkodjon a természetes étrend-kiegészítőkre.

A következő hatóanyagok nem hiányozhatnak ezekből:

Ezeknek az anyagoknak a kombinációja biztosítja, hogy a prosztata a lehető legnagyobb gondoskodásban részesüljön. Ne felejtse el, hogy hosszú távú használatukra van szükség.

Uniprosta

8 aktív összetevő egyedülálló kombinációja az egészséges prosztata és húgyutakért

Az ár 5830 Ft-tól csomagonként akár 2 hónapig.

Ki akarom próbálni Uniprosta