A prosztatamegnagyobbodás tünetei – melyek a fő jelzők?

Szinte minden férfi tapasztal prosztataproblémákat a középkor elérése után. De kevesen beszélnek a problémáikról és tapasztalataikról. Ezért nehéz lehet más férfiakat rávenni arra, hogy segítséget kérjenek, ha nehézségeik vannak. Hogy megmutassuk, hogy ez nem nagy ügy, elmondjuk, mit kell tennie annak érdekében, hogy a prosztatája mindig csúcsformában legyen.

A prosztata a férfi reproduktív rendszer szerves részét képező mirigy. (A nőknek nincs.) Sok férfi valahogy elfelejti ezt megemlíteni. Egészen addig, amíg megnagyobbodott prosztatával, vagy merevedési zavarokkal nem kezdenek bajlódni, ami félreérthetetlenül egyértelművé teszi, hogy már nem ők a legfiatalabbak.

Természetesen vannak köztünk felelősségteljes egyének, akik nem várnak semmire, és amint gyakori vizelést tapasztalnak, azonnal időpontot kérnek egy urológushoz. De kezet a szívre! Ez csak néhány fecske, akik biztosan nem képviselik a kevésbé felelősségteljes többséget, akik hagyják úgymond elgennyesedni a dolgot.

És teljesen feleslegesen, mert a megnagyobbodott prosztata kezelése fájdalommentes és sok esetben viszonylag gyors. Ezért reméljük, hogy bátorságot adunk Önnek ahhoz, hogy elkezdjen tenni valamit ellene.

Megnagyobbodott prosztata és tünetei

Megnagyobbodott prosztata és tünetei

A megnagyobbodott prosztata okai sok esetben jóindulatúak. Vagyis nem olyan jelenségről van szó, amely egy rákos daganatot kísérne, amely invazív kezelést igényelne. Ez persze nem jelenti azt, hogy a prosztataproblémák idővel nem juthatnak el ebbe a stádiumba. Ezért fontos szemmel tartani a helyzetet. De honnan tudhatja, hogy valami zavarja-e?

Mint például, hogy küzdesz:

 • Gyakori vizelési inger
 • Éjszakai vizelés
 • Vizelési nehézségek (például eltart egy ideig, amíg el tudja kezdeni).
 • Gyenge vizeletáramlással
 • A hólyag megfelelő kiürítésének képtelensége
 • Gyakoribb húgyúti fertőzések
 • Vér a vizeletben

Lehetséges azonban, hogy égő érzést vagy vizeletinkontinenciát is tapasztalhat. A túlműködő hólyag szintén nagyon kellemetlen lehet.

megnagyobbodott prosztata és gyakori vizelés

Fordítson figyelmet a megelőzésre

Még ha eddig nem is volt szokásod, meg kell tanulnod, hogy akkor is menj el orvoshoz, ha semmi komolyabb bajod nincs. Ez segít abban, hogy a lehetséges problémákat még abban a fázisban felismerje, amikor még nem volt lehetőségük megnyilvánulni. Így nem fogsz feleslegesen aggódni semmi miatt. Hogy lássa, milyen lépéseket tehet, nézze meg a következő néhány pontot. Ezek közé tartozik az urológus felkeresése, a rendszeres szűrővizsgálatok elvégzése vagy a prosztata számára természetes étrend-kiegészítők szedése.

prosztata megnagyobbodás megelőzése

Mi segít a megnagyobbodott prosztata számára

Gyógynövények a megnagyobbodott prosztata kezelésére

A prosztata gyógynövények jó alternatívát jelentenek a gyógyszerek helyett. Különösen azokban a pillanatokban, amikor a férfi nem szenved nagyobb problémáktól, és ezért nincs szükség nehezebb kaliber bevetésére. Annak érdekében, hogy ne károsítsa magát a nem megfelelő adagolással, kipróbálhatja a vény nélkül kapható étrend-kiegészítőket a prosztata számára, amelyek mind az interneten, mind a gyógyszertárban kaphatók. A jobbak összetételében vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok és a már említett gyógynövények komplexét fedezheti fel.

gyógynövények a megnagyobbodott prosztata számára
megnagyobbodott prosztata urológus

Látogatás urológusnál

Soha ne tegyen semmit anélkül, hogy előbb urológushoz fordulna. Ő meghallgatja Önt, és tapintással fizikális vizsgálatot végez a prosztatáján. (Nem, nem fáj!) Ez segít megállapítani, hogy a prosztatája normális méretű és alakú-e, és van-e bármilyen rendellenesség, amelyet együtt kell keresni.

A vizsgálat magában foglalhat egy vérvizsgálatot is, amely kimutatja a prosztatarák kialakulását. Alternatívaként az ultrahangvizsgálat lehetővé teszi az orvos számára, hogy világosan lássa, hogyan néz ki a prosztata. Az elsősorban férfiakra összpontosító urológusok akkor is tanácsot adhatnak, ha merevedési zavarok vagy más kényes probléma gyötri, amiről nem tud senkivel sem beszélni. Tekints rá tehát úgy, mint egy jó barátodra.

Természetes étrend-kiegészítők

A Zöld Gyógyszertárat már bemutattuk, de még nem beszéltünk más olyan anyagokról (vagy élelmiszerekről), amelyek pozitív hatással lehetnek a prosztata egészségére.

A jövedelem növelése jó ötlet:

 • Omega-3 telítetlen zsírsavak (halak, tenger gyümölcsei…)
 • Antioxidánsok (áfonya, eper…)
 • C-vitamin (narancs, citrom…)

Táplálkozás szempontjából próbáljon meg egy kicsit több hagymát és fokhagymát, dióféléket, brokkolit és karfiolt fogyasztani.

természetes étrend-kiegészítők a megnagyobbodott prosztata kezelésére

Vigyázzon az egészségére

Bár a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás sok középkorú és idősebb férfi számára jelent problémát, hatékony megelőzéssel enyhítheti vagy késleltetheti. Ez aktív életmódváltást igényelhet, de meglátja, hogy erőfeszítései hamarosan meghozzák első gyümölcsüket.

Annak érdekében, hogy a prosztata megfelelően működjön, előnyére válik:

 • Természetes étrend-kiegészítők szedése a prosztata számára
 • Rendszeres orvosi ellenőrzés (és itt nem csak az urológusra gondolunk, a cukorbetegség, az elhízás vagy a magas vérnyomás megelőzése is fontos).
 • Gyakorlat
 • Az egészséges testsúly fenntartása
 • Kegel-gyakorlatok (a medencefenék izmainak erősítése, így megelőzhető a vizeletinkontinencia)
 • Megfelelő ivási rendszer (minimális alkohollal és koffeinnel)
 • Melegség (tehát a meleg cipő és a rejtett hát elengedhetetlen)

Most, hogy tudja, mit kell tennie, még ma elvégezheti az első változtatást. Például úgy, hogy beruház egy természetes étrend-kiegészítőbe, amely tartalmazza a fent említett gyógynövényeket és hatóanyagokat. A természetes étrend-kiegészítők és a cikkben említett tanácsok és tippek kombinációja biztosítja, hogy a prosztatája a lehető legnagyobb gondoskodásban részesüljön.

Uniprosta

8 aktív összetevő egyedülálló kombinációja az egészséges prosztata és húgyutakért

Az ár 5830 Ft-tól csomagonként akár 2 hónapig.

Ki akarom próbálni Uniprosta