Nycturia (gyakori éjszakai vizelés): Hogyan lehet megszabadulni tőle?

Talán még sosem gondoltál arra, hogy hányszor mész ki a mosdóba éjszaka. De mi lenne, ha azt mondanánk, hogy ez akár egy egészségügyi probléma megnyilvánulása is lehet? A nysturia férfiaknál például elég gyakori, és a jóindulatúan megnagyobbodott prosztata problémája okozhatja. Van ez ellen valamilyen védekezési lehetőség?

Nem kell az ágybavizelést csak a húgyúti fertőzésekkel és a terhességgel összefüggésbe hozni. Előrehaladott korban a férfiak, akik gyakran szenvednek jóindulatúan megnagyobbodott prosztata miatt, szintén nagyobb valószínűséggel mennek vécére az éjszaka leple alatt. Az egyéb megnyilvánulások közé tartozik általában a szakaszos és gyenge vizeletáramlás, a vizeletinkontinencia, a hirtelen WC-hez menési kényszer és sok más olyan dolog, amely napi fáradtságot és csökkent életminőséget okozhat.

Mi az a nycturia?

A nyktúria olyan egészségügyi probléma, amely éjszakai ébredéssel jár, amely a vizelés szükségességével függ össze. Általában nem szokták megadni, hogy hányszor kell felébredni egy éjszaka a nycturia miatt, mivel általában elég, ha legalább egyszer fel kell kelni. Érdekes módon a nycturiát csak az 1990-es években kezdték önálló klinikai egységnek tekinteni. Korábban a szakértők a húgyutak állapotával kapcsolatos egyéb problémák egyik tünetének tekintették. Ez a probléma főként az időseknél fordul elő, és meglehetősen gyakori.

gyakori ágybavizelés probléma

Mikor jelent már problémát az ágybavizelés?

Biztosan nem kell aggódnia, ha csak néha-néha ugrik ki éjszaka. (Például félévente egyszer.) Ez a jelenség összefügghet a korábbi alkoholfogyasztással vagy nagy mennyiségű más italok esti fogyasztásával. Rövid távon a húgyúti fertőzések megnyilvánulása is lehet, amelyek szintén elég gyakoriak a lakosság körében. Az is teljesen normális, hogy éjszaka felébredünk, és vizelni megyünk, ha véletlenül később, alvás közben akarunk vizelni.

Azonban jobban oda kell figyelnie, ha hetente többször is ki kell mennie a WC-re éjszaka, vagy akár minden éjszaka. Ha egy éjszaka alatt többször is felébred, az szintén figyelmeztető jel lehet.

A leggyakoribb okok

Ennek egyik oka lehet az éjszakai poliuria. Ez azt jelenti, hogy a szervezet még alvás közben is fokozott mennyiségű vizeletet termel. (Normális esetben éjszaka kevesebb vizelet termelődik, de az koncentráltabb). Ritkábban előfordulhat az is, hogy az emberek alacsony hólyagkapacitást tapasztalnak. Mint szintén említettük, a gyakori éjszakai vizelés is összefügghet az álmatlansággal, mivel az álmatlanságban szenvedők megelőző jelleggel járhatnak vécére.

Végül, de nem utolsósorban meg kell említenünk még egyszer a húgyúti fertőzéseket és a jóindulatú prosztata-megnagyobbodást, amelyek elsősorban az érett férfiakat érintik.

a nycturia okai megnagyobbodott prosztata

Megnagyobbodott prosztata

A megnagyobbodott prosztata a férfiak nagy százalékát zavarja. Ez nem a rákhoz kapcsolódó jelenség, így nem kell aggódnia amiatt, hogy az életét fenyegeti. A tünetek közé tartozik általában az éjszakai és gyakori vizelés, a szakaszos vizelés, a gyenge vizeletáramlás, a gyakoribb húgyúti fertőzések stb.

A szakértők még nem tudják pontosan, hogy a prosztata növekedése miért következik be idővel, de ezt a jelenséget negatív megnyilvánulásai ellenére normálisnak tekintik. Mivel azonban a megnagyobbodott prosztata tünetei hasonlíthatnak a prosztatarákhoz, fontos, hogy a férfiak ne hanyagolják el az urológusnál történő megelőző szűrővizsgálatokat. A nycturia kezelése ezután attól függhet, hogy mi váltja ki.

Hogyan gyakori vizelés éjszaka?

Ha valóban aggódik a jóindulatúan megnagyobbodott prosztata miatt, próbálkozzon a normális prosztataműködést támogató természetes étrend-kiegészítők hosszú távú használatával, amelyek olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek hozzájárulhatnak a normális húgyúti működéshez is.

Az ilyen készítmények összetételében elsősorban a következőket keressük:

És más természetes eredetű anyagok, amelyek támogatják egymást abban, amit nyújtani tudnak Önnek.

hogyan kell gyakran vizelni éjszaka

Ne hanyagolja el a rendszeres megelőzést az urológusával, aki folyamatosan figyelemmel kíséri a prosztata állapotát. A Kegel-gyakorlatok segíthetnek a vizeletinkontinencián és a vizeletfolyáson. Este nem ajánlott alkoholt és koffeint tartalmazó italokat sem fogyasztani, amelyek súlyosbíthatják az éjszakai gyakori felkelés nehézségeit, hogy meglátogassa a WC-t.

Uniprosta

8 aktív összetevő egyedülálló kombinációja az egészséges prosztata és húgyutakért

Az ár 5830 Ft-tól csomagonként akár 2 hónapig.

Ki akarom próbálni Uniprosta