Vizeletszivárgás (inkontinencia): Forduljon zavaró életkorlátozásokkal

A vizelet spontán szivárgása határozottan nem olyan, amivel bármelyikünk büszkélkedhet. A felnőttek és a civilizált társadalomban képtelenek ellenőrizni egy erős tabu szekrécióját. És ez határozottan igaz, mert ez egy olyan dolog, amely a magánéletünkhöz tartozik. Másrészt, ez az érzékenység komoly akadályt jelenthet mindazok számára, akik inkontinenciától szenvednek. De tanácsot adunk neked arról, hogy mi és hogyan.

A vizeletszivárgás okai eltérőek. Mindazonáltal mindazonáltal ugyanolyan kínos az érintett és annak környezete szempontjából. Ami visszavonulást eredményezhet, és abbahagyhatja a részvételt a tevékenységekben, amelyek boldoggá tettek minket. Lehet, hogy egy sport, vagy családdal és barátokkal találkozhatunk, amelyek során órákig nevetettünk a régi vagy vadonatúj történetekről. Mert ki tudja? Egy gondatlan mozgást, kibaszott vagy tüsszentést készítünk, és kellemetlenséggé válunk, amely életünk végéig velünk vonzza.

Úgy tűnik, hogy köhögéskor vagy más tevékenység közben csak nagyon ritkán fordul elő vizeletszivárgás a társadalomban. Valójában azonban meglehetősen gyakori dolog, amely nem kerüli el sem a férfiakat, sem a nőket.

Mivel a szégyen nem tud segíteni, tanácsot adunk, mikor normális a vizeletinkontinencia, mikor nem, és mit lehet tenni ellene.

Mi az inkontinencia

Mi az inkontinencia (vizeletszivárgás)

Néha mindannyiunkkal előfordult már egy kis vizeletszivárgás. Leggyakrabban abban a pillanatban, amikor sokat ittunk, vagy nem volt lehetőségünk azonnal pisilni. (Például a vonaton, egy előadáson, vagy a főnökünk nyaggató kérdései miatt, amelyek visszatartottak minket ettől.) Ebben az esetben semmi okunk az aggodalomra semmilyen szempontból.

Ráncokat csak valódi vizeletszivárgásnál kapunk, ahol feltűnő rendszerességgel történik. Ez utóbbi arra utalhat, hogy elveszítjük az uralmat a hólyagunk felett. Néha ez csak egy átmeneti állapot. Máskor viszont állandó problémáról van szó, amivel foglalkozni kell.

Miért fordul elő vizeletszivárgás?

Az inkontinenciának több típusa van. Mivel minden alkalommal más okozza, több altípusra osztjuk.

Ismert fajok:

 • Stressz inkontinencia
 • Sürgős inkontinencia
 • Reflex inkontinencia
 • Paradox inkontinencia
 • Cső inkontinencia
 • Pszichogén inkontinencia

De mi a különbség köztük?

A stressz-inkontinenciát a medencefenék izmainak gyengülése vagy egyéb rendellenességek (a hólyagnyak hipermobilitása, a hólyag helyzetének megváltozása, rugalmasságának elvesztése stb.) okozzák. Az inkontinenciát ezután a hólyagra gyakorolt ütőnyomás okozza. Például köhögés, tüsszentés vagy nevetés közben. Sürgősségi inkontinenciát gyakran tapasztalnak azok, akiknek túlműködő hólyagjuk van. Ebben az esetben elviselhetetlen vizelési ingerük van. Gyakorlatilag egyik másodpercről a másikra.

az inkontinencia okai

A reflexes inkontinencia a központi idegrendszer rendellenességeivel függ össze, amikor az agy a jelet az esedékességtől függetlenül értékeli. Gyakori a demenciában szenvedő embereknél. A paradox inkontinencia a hólyag túlcsordulása miatt következik be. A sürgető inkontinencia prosztataproblémákkal küzdő férfiaknál fordul elő. Ez utóbbiak megakadályozhatják a folyadékok teljes kiürülését. Ahogy az utóbbi típus neve is sugallja, a pszichogén inkontinencia hátterében nagyrészt a félelmünk vagy idegességünk áll. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy az inkontinenciát a katéter behelyezése is befolyásolhatja, amely gyengíti a záróizmot.

Vizeletszivárgás férfiaknál

Sokan tévesen azt hiszik, hogy a vizeletinkontinencia kizárólag a nők sajátja. Ami tévedés. Bár az eltérő fiziológia miatt bizonyos esetekben egy kicsit hajlamosabbak rá, ez nem jelenti azt, hogy ez a probléma teljesen elkerüli a férfiakat.

A férfiak inkontinenciájának kialakulása mögött állhat:

 • Krónikus köhögés
 • Elhízás
 • Székrekedés
 • Húgyúti elzáródás
 • Húgyúti fertőzések
 • Gyenge medencefenék izomzat
 • Idegkárosodás
 • Megnagyobbodott prosztata
 • Prosztatarák

Ezért a férfiak számára vizeletszivárgási gyakorlatokat (Kegel-gyakorlatok) és egészségesebb életmódot javasolunk. Ennek része kell, hogy legyen az urológus és a háziorvos rendszeres látogatása.

vizeletszivárgás férfiaknál
energiaszivárgás a nőknél

Vizeletszivárgás a nőkben

A nők terhesség alatt vizeletszivárgást tapasztalnak. Elsősorban azért, mert sokkal több víz van a szervezetükben. A medencefenék izmait is nagyobb terhelés éri. (A baba nyomja vagy rugdossa azt. A szülés is nagy megterhelés, amely során gyakran előfordulnak sérülések). Később az életben negatív hatásai lehetnek a női hormonok csökkenésének. De a férfiakhoz hasonlóan a krónikus köhögés vagy az elhízás is szerepet játszik.

Vizeletszivárgás sportolás közben

A sportolás során a testünk stressznek van kitéve. Mind az esetleges ütközések, mind a testtartás és a mozgás változásai miatt. Ami elég jelentősen megnövelheti a stresszinkontinencia kockázatát, amiről fentebb már szóltunk.

Vizeletszivárgás sportolás közben
vizeletszivárgás prosztata műtét után

Vizeletszivárgás prosztata műtét után

Néhány férfi inkontinenciát tapasztal a prosztataműtét után. Ennek oka, hogy a prosztata befolyásolja, hogyan üríti ki a férfi a hólyagját. Ha nincs jelen, vagy valamilyen beavatkozás történt benne, az olyan vizeletszivárgáshoz vezethet, amely normális körülmények között valószínűleg nem fordulna elő. Szélsőséges esetekben az idegkárosodás is kockázatot jelenthet a műtét során.

A vizeletszivárgás kezelése

Ennek ellenére a legtöbb orvos testmozgást javasol. Nem ritkán a betegeknek gyógyszert is felírnak a vizeletszivárgásra. A szokásos harci eszközök közé tartozik ezután a speciális inkontinencia segédeszközök, vagy inkontinencia bugyik használata.

Mi segíthet?

Egyes betegek esetleg nem érzik elegendőnek a kezelést. Ezért keresnek más módszereket, amelyek legalább egy kicsit segíthetnek a problémáikon. Néhányan még attól is vonakodnak, hogy kipróbálják a vizeletszivárgás gyógynövényeit. Ezek jótékonyan hathatnak a hiperaktív hólyagproblémákra, a prosztata megnagyobbodására vagy a húgyúti fertőzésekre. Bízhatunk például a kisvirágú füzike, a fűrészpálma, az afrikai szilvában, a nagy csalán a tőzegáfonyában.

gyógynövények vizeletszivárgásra

Mivel nem minden anyag működik mindenre, próbálja ki a több összetevőből álló étrend-kiegészítőket, amelyek természetes alapúak. Az egyik, amelyre támaszkodhat, az UNIPROSTA®. Ha emellett az egészséges életmód elveit is követi, meglátja, hogy ez már nem jelent majd olyan problémát, mint korábban.

Uniprosta

8 aktív összetevő egyedülálló kombinációja az egészséges prosztata és húgyutakért

Az ár 5830 Ft-tól csomagonként akár 2 hónapig.

Ki akarom próbálni Uniprosta