A prosztata megnagyobbodás kezelése

Az öregedés nemcsak a nőket, hanem a férfiakat is érinti. Amellett, hogy hajhullással és kopaszodással küzdenek, megnagyobbodott prosztatával is küzdhetnek. Bár ez egy kényes probléma, tippjeinkkel újra formába hozhatja.

A gyakori és időszakos vizelés szinte minden férfit zavar az előrehaladott korban. A húgyúti fertőzések is gyakoribbá válhatnak ebben az időszakban. Ez annak ellenére van így, hogy a férfiak eddig csak a reklámokból és a nők elbeszéléseiből ismerték őket. Hogyan lehetséges ez?

Ha szelektív módon járunk el, annak több oka is lehet. Vagy legyengült medencefenék izmai vannak, vagy rákos megbetegedése van valamilyen nagyobb szervnek, vagy (és ez a legvalószínűbb az első lehetőséggel együtt) jóindulatú prosztatamegnagyobbodás gyötri.

Hogy ne kelljen emiatt aggódnia, elmondjuk, hogyan ismerheti fel a vele kapcsolatos problémákat, és hogyan lehet azokat megoldani. ✅

prosztata megnagyobbodás kezelése

Mi a megnagyobbodott prosztata?

Ahhoz, hogy beszélhessünk arról, hogy mi történik a testével, először is tisztázni kell, hogy mi a prosztata. Ez egy kis mirigy, amely körülveszi a férfi húgycsövet. Elsődleges feladata a spermiumokat tápláló folyadék termelése. (Segít nekik kijutni a férfi testéből is.) De miért nő a prosztata?

Bár a magasságunk többé-kevésbé stabilizálódik, ahogy belépünk a felnőttkorba (legfeljebb később mondhatjuk, hogy a földbe nőünk), nem vagyunk egyformák egész életünk során. Változik például a testünk megjelenése, és az arcunk egyes vonásai is nőnek. (Jó példa erre az orr.) Valami hasonló történik a prosztatával is. Ennek hatására jóindulatúan megnagyobbodik.

A prosztata megduzzad, és elkezdi összenyomni a húgycsövet. Ami elkezd problémákat okozni a gyakori és szakaszos vizeléssel.

Hogyan ismerhető fel a megnagyobbodott prosztata?

Bár a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás nem olyan súlyos vagy furcsa, mégis kellemetlenné teheti a férfiak életét. Különösen a tünetei miatt, amelyek sok társadalmi baki okozói lehetnek.

A megnagyobbodott prosztata a következőkben nyilvánul meg:

 • A hólyag teljes kiürítésének képtelensége
 • Éjszakai vizelés
 • Inkontinencia
 • Gyakori vizelési inger
 • Gyenge vizeletáramlással
 • Időszakos vizelés
 • Hirtelen vizelési inger
 • Fájdalom a szükséglet teljesítése közben
 • Vér a vizeletben
gyakori vizelés megnagyobbodott prosztata

Mindezen tüneteknek automatikusan arra kell ösztönözniük Önt, hogy forduljon orvosához, aki megvizsgálja Önt, és elkezdi kezelni a helyzetet.

Prosztata megnagyobbodás kezelése

A rendelőbe érkezve az orvos rövid interjút készít Önnel, hogy kiderítse a tüneteket és a panaszok időtartamát. Ezután egy sor vizsgálatot és tesztet fog elvégezni, hogy kizárja annak lehetőségét, hogy az ok valami másban vagy súlyosabb dologban rejlik.

Az orvos elvégezheti:

 • Vizeletvizsgálat
 • Urodinamikai vizsgálat
 • A prosztata kézi vizsgálata
 • Vérvizsgálat
 • Cisztoszkópia
 • Ultrahang vagy CT vizsgálat
prosztata vizsgálat

Az összes szükséges vizsgálat alapján meghatározzák a legmegfelelőbb kezelési módot. Ez lehet természetes vagy gyógyszeres.

Sebészeti kezelés

A legnagyobb beavatkozás, amin e tekintetben áteshet, a prosztataműtét. Ehhez azonban csak akkor folyamodnak, ha más (és általában kevésbé invazív) megoldások nem váltak be. Tehát nincs miért aggódnia.

Elvileg többféle megközelítés létezik, amelyeket az orvosok közös megegyezéssel választhatnak. Az egyik az, hogy a felesleges szöveteket kíméletesen eltávolítják a prosztatából (ami történhet sugárkezeléssel vagy ultrahanggal).

Ha bármilyen más komplikáció lép fel, például veseelégtelenség, húgykő vagy a hólyag teljes kiürítésére való teljes képtelenség, az orvosok valószínűleg invazívabb eljárást választanak. Például olyan, amely a prosztatát szétszedi vagy a prosztata egy részét műtéti úton eltávolítja a hasán egy kis bemetszésen keresztül.

prosztata műtét
prosztata elleni gyógyszerek

Prosztata gyógyszerek

A második lehetőség, amelyet orvosa megfelelőnek tarthat, a prosztata gyógyszeres kezelése. Ezek lehetnek olyan blokkoló szerek, amelyek ellazítják a húgyúti izmokat, ezáltal fokozzák a folyadék áramlását vizelés közben.

Manapság olyan gyógyszerekre is fogadnak, amelyek a férfi test hormonszintjét szabályozzák. Hátrányuk azonban a potenciára és a szexuális teljesítményre gyakorolt hatásuk lehet. Ha lehetséges, orvosa a bakteriális prosztatagyulladásra antibiotikumokat is felírhat.

Táplálékkiegészítők

Valószínűleg a legjobb megoldás, amellyel Önnek is érdemes kezdenie a problémáit, a vény nélkül kapható, prosztata egészségét szolgáló étrend-kiegészítők. Ezek közül soknak természetes összetevői vannak, így nem terhelik meg a szervezetet úgy, mint egyes mesterséges gyógyszerek.

Ami az összetételt illeti, próbáld meg ezeket a gyógynövényeket keresni: fűrészpálma, afrikai szilvafa, kisvirágú füzike és nagy csalán. Ezek a gyógynövények jótékony hatással vannak a férfi vitalitásra és egészségre. Segíthetnek a megnagyobbodott prosztatával kapcsolatos problémák javításában vagy teljes megszüntetésében is. Az afrikai szilva a húgyutak normális működéséről is gondoskodik.

Táplálékkiegészítők a prosztata számára

Hogyan tovább prosztata problémák esetén?

Nem kell szégyenkeznie a megnagyobbodott prosztata miatt. Az öregedés hatásai miatt világszerte sok férfi találkozik velük. Ezek kiküszöbölése érdekében elengedhetetlen, hogy ne szégyelljünk beszélni róluk, mivel ez az első lépés a sikeres megoldásuk felé. Abban az esetben, ha az első tüneteket magán észleli, vagy problémái nem súlyos természetűek, próbálkozzon a következő anyagokat tartalmazó természetes étrend-kiegészítőkkel a prosztata számára: Nagy csalán, Kisvirágú füzike, Afrikai szilvafa, Fűrészpálma, likopin, cink és egyéb összetevők. Emellett dolgozzon egészségesebb életmódon, és próbálja ki a Kegel-gyakorlatokat. Ha a prosztataproblémák még e beavatkozások után sem javulnak vagy súlyosbodnak, kérjen időpontot urológushoz.

Uniprosta

8 aktív összetevő egyedülálló kombinációja az egészséges prosztata és húgyutakért

Az ár 5830 Ft-tól csomagonként akár 2 hónapig.

Ki akarom próbálni Uniprosta