Mi segít a prosztatának? Ismerjük a megoldást, amely segít

Bár a prosztata viszonylag kicsi mirigy, mégis sok problémát és bajt okozhat. Különösen akkor, ha sokáig nem veszünk tudomást azokról a problémákról, amelyek (nem csak) a középkorba lépve kezdhetik el zavarni. Szeretné tudni, hogyan kezelje őket?

A prosztata egy olyan mirigy, amely csak a férfiak testében található. Ha keresnénk, a húgycső körül találnánk. Elsődleges feladata a spermiumokat tápláló folyadék termelése. És megkönnyíti a szállításukat is az ejakuláció során.

Az emberi test öregedésével azonban a normálisan működő prosztata nem mindig működik megfelelően. Általános életmódunk és a megelőzés következetessége is nagy hatással lehet az állapotára. Mivel néha több tényezőn is sántítunk egy kicsit, megnézzük, hogyan korrigálhatjuk az elmúlt évek során felhalmozott bűneinket.

Csak olvasson tovább.

a leggyakoribb prosztataproblémák

A leggyakoribb prosztataproblémák

Ha bárkitől megkérdeznénk, hogy milyen problémákat ismer ebben az összefüggésben, a legtöbben a megnagyobbodott prosztatát neveznék meg. Valószínűleg azért, mert gyakran említik a reklámokban. De nem ez az egyetlen betegség, amivel életünk során találkozhatunk. Ezen is el kell gondolkodnunk: – A prosztata gyulladása – Prosztatarák Különösen ez utóbbi állapottal kell azonnal foglalkozni. Nemcsak jelentős kellemetlenséget okoz, hanem közvetlenül az életét is veszélyeztetheti. Emiatt minden férfinak, aki a középkor küszöbén áll, be kell jelentkeznie egy urológushoz, aki megvizsgálja és gondosan figyelemmel kíséri őt.

Mi segít a prosztatának

Mi segít a prosztatának?

Ha orvosa megállapítja, hogy az Ön prosztataproblémái nem súlyosak (és nem igényelnek műtétet, regisztrált gyógyszereket vagy más invazívabb kezelést), akkor közösen megbeszélhetik, hogy személyesen milyen lehetőségei vannak otthon. Ismeri ezeket? A legnépszerűbbek közé tartoznak a prosztatagyakorlatok, a teák, a gyógyszerek vagy a gyógynövényeket (fűrészpálma, afrikai szilvafa, kisvirágú füzike vagy afrikai szilva) tartalmazó étrend-kiegészítők.

Gyakorlatok a prosztata számára

Bár kissé bizarrul hangzik, a testmozgás a prosztatára is hathat. Még akkor is, ha az egy mirigy és nem egy izom. Hogyan lehetséges ez? Elsősorban azért, mert a prosztata közvetlen közelében vannak a medencefenék izmai, amelyek segítenek a hólyag és a végbélnyílás záróizmainak szabályozásában.

Valószínűleg a leghíresebb gyakorlat, amelyet szabadidejében kipróbálhat, a Kegel-gyakorlatok. Ezeket akkor végzi, amikor a hólyagja üres. Körülbelül tízszer egymás után összehúzod és ellazítod azokat az izmokat, amelyeket a kis szükségletek elvégzése közben használsz.

A túlsúlytól való megszabadulás érdekében a klasszikus testmozgás is hasznos lehet. Ezek hatással lehetnek a medencefenék erejére és egészségére is.

gyakorlatok a prosztata számára
teák a prosztata számára

Teák a prosztata számára

Ha szeretsz felmelegedni valamivel, vagy egy csésze teát főzni, miközben filmet nézel vagy könyvet olvasol, akkor szeretni fogod a prosztata gyógyteákat, amelyek megtalálhatók az interneten és a gyógyszertárakban. Attól függően, hogy mit szeretne, választhat egyfajú prosztatateákat, vagy olyanokat, amelyek egyszerre több gyógynövényt kombinálnak.

Gyakran találjuk magunkat bennük:

 • Fűzfa
 • Aranyvessző
 • Fekete ribizli
 • Eper levél
 • Hanga
 • Mezei zsurló
 • Áfonya

Nem teszel semmi rosszat, ha igazán jó minőségű zöld teát fogyasztasz, amelyről köztudott, hogy jótékony hatással van az emberi vitalitásra.

Gyógyszerek a prosztata számára

Súlyosabb problémák, például különböző gyulladások esetén orvosa antibiotikumokat írhat fel. De az is előfordulhat, hogy merevedési zavar elleni gyógyszerre is felírja Önnek a receptet (akár hiszi, akár nem, a prosztata és a szexuális egészség nagyon is összefügg).

Ha tanácsolhatjuk, ne próbálja meg ezeket a gyógyszereket a pulton keresztül beszerezni. Mivel gyakran a feketepiacon kereskednek velük, előfordulhat, hogy hatástalan placebót vagy életveszélyes hamisítványt vásárol.

prosztata elleni gyógyszerek
étrend-kiegészítők a prosztata számára

Étrend-kiegészítők a prosztata számára

A vény nélkül kapható prosztatagyógyszerek a legtöbb esetben étrend-kiegészítők. Ezek természetesebb összetételűek, mint a gyógyszerek, amelyekben vitaminok és gyógynövények foglalják el a helyüket.

Előnyük, hogy könnyen elérhetőek, és egyszerre több problémán is tudnak dolgozni. Némelyik például támogatja a húgyutak egészségét, vagy segít természetes módon növelni a libidót. Azonban mindig kövesse a gyártó csomagolásán található információkat.

Gyógynövények a prosztata számára

Ha már a gyógynövényekkel kezdtük, milyen más gyógynövények lehetnek jótékony hatással a prosztata normális működésére?

A legjobb gyógynövények a prosztata számára a következők:

 • Fűrészpálma
 • Nagy csalán
 • Királydinnye
 • Afrikai szilvafa
 • Kisvirágú füzike

A cinket tartalmazó étrend-kiegészítők szintén pozitív hatással lehetnek. Kipróbálhatja a tökmagot vagy a babassut is.

csalán a prosztata számára

A prosztata hosszú távú gondozása

Bár a legtöbb esetben az alapvető dolgokkal már foglalkoztunk, röviden megnézzük, mit tehetsz, hogy elkerüld a kínos pillanatokat.

A prosztatára hat:

 • Ki kell ugranod a WC-re, mielőtt elmész otthonról.
 • Alvás előtt ne fogyasszon túl sok folyadékot (az alkohol és a koffein szintén nem megfelelő).
 • Rendszeres ivási rendszer
 • Igyon fokozatosan (különben túl gyakran akar majd WC-re menni, és feleslegesen megterheli a veséjét).
 • Ne rohanjon a WC-hez (nyugodtan időzzön, és próbálja meg néhány pillanat múlva kiüríteni a hólyagját).
 • Stresszcsökkentő technikák elsajátítása

Ha mindezt komplex vitaminokat és gyógynövényeket tartalmazó, kiváló minőségű, vény nélkül kapható étrend-kiegészítők hosszú távú használatával támogatja, úgy gondoljuk, hogy jobban fogja érezni magát, mint valaha.

Uniprosta

8 aktív összetevő egyedülálló kombinációja az egészséges prosztata és húgyutakért

Az ár 5830 Ft-tól csomagonként akár 2 hónapig.

Ki akarom próbálni Uniprosta