Összetétel

Saw palmetto (Fűrészpálma)

Saw palmetto (Fűrészpálma)

A Saw Palmetto-kivonatot az Amerikai Egyesült Államok délkeleti részén (elsősorban Floridában) honos, alacsony növésű pálma terméseiből nyerik. Termései gazdagok zsírsavakban és fitoszterolban. Jótékony hatásuk van a prosztata és a húgyvezeték helyes működésére, valamint a potenciára.

Pygeum africanum (Afrikai szilvafa)

A Pygeum, vagyis az afrikai szilvafa, már az ókori Mezopotámiában tevékenykedő felcserek körében ismert volt. Ez egy örökzöld erdei fa, akár 30 méter magasra is képes megnőni. Fő hatóanyag benne a béta-szitoszterin. A húgyhólyag és a húgyvezeték normális funkciójára van hatással, amit többek közt alátámasztott egy kanadai urológiai szaklapban közzétett értekezés is.

Pygeum africanum (Afrikai szilvafa)
Kisvirágú füzike

Epilobium parviflorum
(Kisvirágú füzike)

Akár hiszel a csodákban, akár nem, a Kisvirágú füzike a legjobb természetes gyógynövény a 40 év feletti férfiak számára. Jótékony hatással van különösen az urológiai traktusra és a prosztatára, amit laboratóriumi vizsgálatok is megerősítettek. Megbízhatóan megoldja mind a gyakori vizelési inger, mind a kapcsolódó kellemetlenségeket. Jótékony hatással van az alsó húgyutak normális működésére. És pontosan erre van szükségünk.

Urtica dioica (Nagy csalán)

A nagy csalán a leghatékonyabb növények közé tartozik. A csalángyökérből nyert kivonat vizelethajtó hatású és fertőtleníti a húgyutakat, ezért gyakran összetevője különböző urológiai gyógytea-keverékeknek. Azon kívül, hogy hozzájárul a prosztata normális működéséhez, jó hatással van a vesékre, valamint az ér- és az emésztőrendszerre is.

Urtica dioica
cink a prosztata számára

Cink

A cink rendkívül fontos valamennyiünknek – bármilyen korban! Ez egy kulcsfontosságú elem, amely meg képes tartani a prosztatát jó kondícióban. Valakinek főképp azért lesz érdekes, mivel segít fenntartani a vér természetes tesztoszteron-szintjét, ami végeredményben hozzájárul a vizelet- és a nemi rendszer normális funkciójához.

Likopin

A likopin a karotin-csoportba tartozik, a legismertebb növényi eredetű antioxidáns. A prosztatára kifejtett pozitív hatása statisztikailag bizonyítást nyert.

szelén a prosztata számára

Szelén

A szelén egy nemfémes, antioxidánsként működő létfontosságú elem. A szelén tartja fenn a spermatogenezis normális összetételét, valamint az immunrendszer helyes funkcióját.

Béta-szitoszterin

A béta-szitoszterint a leglényegesebb növényi eredetű szterin gyanánt tartják nyilván, egy sor egészségünket orvosló hasznos előnnyel. Megtalálható gyümölcsökben, zöldségekben, csonthéjúakban és különböző magvakban egyaránt. Pozitív értelemben befolyásolja a prosztata állapotát – javítja a vizelet áramlását, és megelőzi a prosztata megnagyobbodását. Ráadásul nincs semmilyen szóra érdemes mellékhatása.

Béta-szitoszterin
Hatóanyag (1 kapszula) Elfogyasztott mennyiség referens értéke (1 kapszula)
Saw Palmetto (Serenoa kivonat) 320 mg nincs megállapítva
Kisvirágú füzike (Epilobium parviflorum kivonat 10:1) 100 mg nincs megállapítva
Pygeum Africanum kivonat 5:1(300 mg Pygea mennyiségnek felel meg) 60 mg nincs megállapítva
Urtica Dioica – Nagycsalán 50 mg nincs megállapítva
Cink 10 mg 100 %
Lykopen 20% 1 000 μg nincs megállapítva
Szelén 27,5 μg 50 %
Béta-szitoszterol 0,5 mg nincs megállapítva