Cink: Tudja, hogy milyen hatással van a prosztatára?

A cink az egyik fontos tápanyag, amelyre az emberi szervezetnek szüksége van a normális működéshez. Azonban különösen az érett férfiaknak különös figyelmet kell fordítaniuk rá, mert befolyásolja a normális erekciót. Mit kell még tudni a cinkről? Ezt nézzük meg az alábbiakban.

Az emberi szervezetnek számos tápanyagra van szüksége a boldoguláshoz, amelyek fontosak a normál sejttermeléshez, az immunrendszer támogatásához és a normál vörösvértestszámhoz. De kevesen foglalkoznak azzal, hogy mire jó a cink. Néhányan talán sejtik, hogy a bőrre kenhető cinkkenőcs formájában (ami jó segítség a pattanások ellen). De egyébként? Ki tudja.

Mivel számos nélkülözhetetlen szerepe van a szervezetben, az alábbiakban megnézzük, mit érdemes tudni róla.

Mi a cink?

A cink olyan fém, amelyet ötvözetek előállítására használnak. Ez az elem emellett fontos minden élő szervezet (beleértve a növényeket is) normális gyarapodásához. Bár a szervezetben csak viszonylag kis mennyiségre van szükség, semmiképpen sem szabad elhanyagolni a bevitelét.

mi a cink hatása

Fő funkciói a szervezetben a következők:

 • Génexpresszió
 • Az immunrendszer támogatása
 • DNS szintézis
 • Bizonyos enzimatikus reakciók támogatása
 • Sebgyógyulás

És még sokan mások.

A cink legjobb hatásai

Az élelmiszerekben található cink hosszú távon sokféleképpen előnyös lehet. Elősegíti a gyorsabb sebgyógyulást, fontos az immunrendszer normális működéséhez, hogy megvédjen bennünket az idegen kórokozókkal szemben, javítja a pattanásokat, és még az idősebb korral járó betegségek kockázatát is csökkentheti. Végül, de nem utolsósorban csökkentheti a szervezetben zajló gyulladásos folyamatokat is.

cink a prosztata számára

Cink a prosztata és a húgyutak számára

Kezdjük azzal, hogy a cink nagyon szoros kapcsolatban áll a férfi szervezet tesztoszteronszintjével. Tehát ha nem jut belőle elég az étrendedben, az annak elvesztéséhez vezethet. Különösen az idősebb férfiak számára ezért nagyon fontos a cinkpótlás. A cink hozzájárul a férfi szexualitás elősegítéséhez is. Ha tehát gondjai vannak az erekció fenntartásával, talán a cinkpótlás egy olyan út, amelyet érdemes kipróbálnia.

A cink a prosztata egészségének is kedvezhet. Különösen, hogy csökkentheti a prosztatarák kockázatát. (Fontos azonban, hogy ne lépje túl az ajánlott napi adagot, mivel a nagyon magas cinkadagok növelhetik az ilyen típusú rák kialakulásának kockázatát. Ez azonban nem jelenthet kockázatot a rendszeres felhasználók számára, akik betartják az étrend-kiegészítő gyártók iránymutatásait).

cink étrend-kiegészítők szedése

Hogyan kell bevenni a cinket?

A cinket többféleképpen is pótolhatja. Vannak cinket tartalmazó élelmiszerek, illetve cinket tartalmazó étrend-kiegészítők férfiak számára, amelyek általában más, a prosztata normális egészségét támogató anyagokat és gyógynövényeket is tartalmaznak (a fűrészpálma, az afrikai szilva, a kisvirágú füzike és a likopin csak néhányat). Ezt a kétféle bevitelt kombinálhatja egymással is, mivel valószínűleg nem fog minden nap elegendő cinket kapni az ételekből.

Az élelmiszerekben található cink például a következőkben található meg:

 • Tömeg
 • Halak
 • Hüvelyesek
 • Tejtermékek
 • Tojás
 • Teljes kiőrlésű termékek

Egyes zöldségek is tartalmazzák. Hogy csak néhányat említsünk, megemlíthetnénk a gombát, a borsót és a spárgát.

Mit vonsz le ebből? A cink stabil beviteléhez a szervezetbe a férfiaknak szánt étrend-kiegészítők hosszú távú használata ajánlott. A legjobb, ha olyanokat szedünk, amelyek támogatják a prosztata és a húgyutak normál állapotát. Ezek a cink mellett a fent említett gyógynövényeket (csalán, fűzfa, szilva stb.) és egyéb anyagokat (likopin és szelén) is tartalmaznak. Nem szabad azonban megfeledkezni az egészséges életmódról, amely a lehető leghosszabb ideig aktívan tartja Önt.

Uniprosta

8 aktív összetevő egyedülálló kombinációja az egészséges prosztata és húgyutakért

Az ár 5830 Ft-tól csomagonként akár 2 hónapig.

Ki akarom próbálni Uniprosta