Állandó vizelési inger: Tudjuk, hogyan lehet ennek véget vetni

A gyakori vizelés olyan probléma, amely sok ember életminőségét jelentősen befolyásolja. Néha olyan intenzív, hogy a vizelési kényszer érzése nehézséget okoz a kapcsolatokban vagy idegességet okoz utazás közben. Vannak módszerek, amelyekkel megszabadulhatunk tőle? Az alábbiakban ezt fogjuk megvizsgálni.

A vizelés egy teljesen normális élettani folyamat, amelynek során a szervezet megszabadul a már nem szükséges salakanyagoktól. Úgy működik, hogy a vesék folyamatosan szűrik a vért, amelyből a hulladékot a hólyagba szállítják. Egy nap folyamán mindannyian (nagyjából) nyolcszor megyünk ki a szükségleteinket teljesíteni. Érdekes módon éjszaka kevesebb vizelet képződik (de valamivel koncentráltabb), így a vizelési inger nem befolyásolhatja negatívan az alvást.

De mi van akkor, ha úgy érzed, hogy a vizeletürítésed kilóg a normális keretek közül?

Mit jelent az állandó vizelési inger érzése?

Az állandó vizelési ingernek számos oka lehet, amelyek közül néhány viszonylag triviális. Például probléma lehet a fokozott folyadékbevitel. Ebben az esetben elég, ha csökkentik a mennyiségüket, és hosszabb időre elosztják az ivást. De okozója lehet egy húgyúti fertőzés, egy húgykő, egy nem kellően kiürített hólyag vagy egy jóindulatú prosztata-megnagyobbodás, amely az érett és idősebb korú férfiak nagy százalékát érinti.

vizelési inger

Hogyan nyilvánul meg?

Hamarosan észre fogja venni, hogy vizelési nehézségei vannak. Először is, észre fogja venni, hogy gyakrabban használja a WC-t, mint az előző hetekben és hónapokban megszokott.

Ezután észreveheti:
Vizeletinkontinencia
– Fájdalom az alhasban
Fájdalom vizelés közben
Gyakori éjszakai vizelés

A gyakori vizelési inger okai

Technikailag a gyakoribb vizelés nem minden fenti oka (húgykő, húgyúti fertőzés…) okozza a vizeletmennyiség hirtelen megnövekedését. Elég gyakran az történik, hogy az ember valamilyen okból nem tudja jól kiüríteni a hólyagját, ami aztán ahhoz vezet, hogy az gyorsabban megtelik. Emiatt ajánlott, hogy a férfiak ne rohanjanak el a vécén. Sokkal jobb, ha megvárják, hogy marad-e még valami a hólyagban.

vizelési inger prosztata

Megnagyobbodott prosztata

Idősebb férfiaknál a jóindulatúan megnagyobbodott prosztata a gyakoribb vizelés problémáját okozza. Ez a mirigy a hólyag alatt helyezkedik el, és a férfi húgycső a közepén halad keresztül. Ha spontán megnagyobbodik (amit nem rákos daganat okoz), a húgycső ezen a ponton beszűkül.

Emiatt a tünetek széles skáláját észlelheti, többek között a következőket:

Hogyan lehet megoldani?

A prosztata extra gondoskodást igényel az Ön részéről. Ezért javasoljuk a prosztata támogatására szolgáló, gyógynövényeket tartalmazó étrend-kiegészítők hosszú távú használatát.

A kompozícióban meg kell találnia:

Mindezek az anyagok megtalálhatók a cseh UNIPROSTA® étrend-kiegészítőben, amely minőségével még az igényes felhasználókat is elkápráztatja. Abban az esetben, ha a vizelési inger a szedés megkezdése után egy idő után sem javul, ez okot adhat arra, hogy felkeressen egy orvost.

hogyan lehet megállítani a vizelési ingert
Uniprosta

8 aktív összetevő egyedülálló kombinációja az egészséges prosztata és húgyutakért

Az ár 5830 Ft-tól csomagonként akár 2 hónapig.

Ki akarom próbálni Uniprosta