Fájdalom vizelés közben – mit jelent és hogyan lehet megszabadulni tőle?

Amikor egy kis szükségletet enyhíteni megyünk, senki sem számít fájdalmas vizelésre. Sem egyéb szövődményeket, például szakaszos patakzást, vagy azt, hogy a hólyagot képtelenek vagyunk úgy irányítani, hogy egyáltalán el tudjunk kezdeni valamit. Amellett, hogy bosszantó, rengeteg egyéb komplikációt és problémát okozhat. Mit lehet tenni ellene?

Egy bizonyos pontig az életben hajlamosak vagyunk a vizelési problémákat a nőknek tulajdonítani. Amellett, hogy hajlamosabbak a húgyúti fertőzések kialakulására, állandó hormonális változások sújtják őket (különösen a terhesség alatt), és hajlamosabbak az idegességre és nyugtalanságra is, amelyet a túlműködő hólyag okozhat.

Ahogy azonban a férfiak a középkorba lépnek, hirtelen azt tapasztalják, hogy a húgyúti problémák fokozatosan náluk is megjelennek. Egyre gyakrabban tapasztalnak hirtelen késztetést arra, hogy WC-re menjenek. Esetleg inkontinencia vagy ágybavizelés. De az is lehet, hogy a végén már fájdalmat tapasztalnak vizelés közben.

Kell-e félni? Alternatívaként hogyan lehet megszabadulni ezektől a bajoktól a lehető leggyorsabban? Ezekre a kérdésekre a következő bekezdésekben válaszolunk.

a fájdalmas vizelés okai

A fájdalmas vizelés okai

A vizelés közbeni fájdalomnak sokféle oka lehet mind a nőknél, mind a férfiaknál. De mivel a női problémákról elég gyakran beszélnek, koncentráljunk arra, hogy milyen okok okozhatnak vágási fájdalmat vizeléskor a férfiaknál.

A probléma gyakori kiváltó okai a következők:

  • Húgyúti fertőzések
  • Egyes szexuális úton terjedő betegségek (pl. chlamydia)
  • A prosztata gyulladása
  • A húgycső gyulladása
  • Obstruktív uropathia (a vizelet visszafelé áramlik)
  • Húgyúti kövek
  • Allergia a kozmetikai termékekre
  • Prosztata problémák
mit mutat a vizelés közbeni fájdalom

Mit árul el rólad a vizelés közbeni fájdalom?

A legtöbb esetben egyáltalán nem. Legfeljebb azt, hogy lassan öregszel, és el kell kezdened kicsit jobban vigyázni magadra. De ez nem vonatkozik azokra a férfiakra, akik promiszkuitással élnek és nem védekeznek. Számukra szükséges a szexuális úton terjedő betegségek kivizsgálása, amelyek jelenléte befolyásolhatja a húgyutak működését. Mindazonáltal beszéljünk többet a vizelés közbeni fájdalom leggyakoribb okairól.

A hólyag gyulladása

Mint látható, a lehetséges okok fenti listája nagyon változatos. De nem szükséges csak a legrosszabbat látni a problémák mögött. Ha hirtelen vizelési problémákat és égő érzést tapasztal, akkor elég nagy a valószínűsége, hogy húgyúti gyulladásról van szó. Az első lépéseknek az orvosi rendelőbe kell vezetniük, aki vizeletmintából elemzést végez, és megállapítja, hogy mennyire súlyos a fertőzés. Ettől függően vagy étrend-kiegészítőket fog ajánlani, vagy antibiotikumot ír fel.

hólyaggyulladás
prosztata fájdalom vizelés közben

Prosztata problémák

Egy másik gyakori probléma a jóindulatú prosztata-megnagyobbodás, amely úgy jelentkezik, hogy éjszaka ki kell húzni az ágyból, gyakrabban kell vizelni, vagy meghosszabbodik a hólyag teljes kiürülésének ideje. Általában nem súlyos állapot, az orvosok gyakran javasolnak rá természetes étrend-kiegészítőket.

A probléma azonban az, hogy a megnagyobbodott prosztata egyes tünetei átfednek a prosztatagyulladás és a prosztatarák tüneteivel. Ezért a saját lelki békéje érdekében ne becsülje alá a rendszeres megelőző szűrővizsgálatokat urológusánál.

Hogyan oldjuk meg?

Égés és vágás vizelés közben

Ha akarod, mehetsz az égetés és a vágás vizeléskor a kiválasztó módszerrel. Ezért először is győződjön meg arról, hogy ez nem az Ön által szedett gyógyszer mellékhatása. Alternatívaként, hogy nem a nem megfelelő kozmetikai termékek miatt van. Ilyen lehet például az illatosított vagy nedvesített toalettpapír (de még a túl durva toalettpapír is nem megfelelő).

égő és vágó érzés vizelés közben

Ha ez nem segít, menjen el az orvoshoz, és vizsgáltassa meg, hogy nincs-e húgyúti fertőzése. (Mivel csak egy pohárba fröcsköl, nincs miért aggódnia.) Ha ez nem igazolódik, az orvos javasolni fogja, hogy keressen fel egy urológust, hogy ellenőrizze a prosztata és a húgyutak állapotát (ez gyors és nem fáj). És ha még ez az erőfeszítés sem regisztrál sikert? Akkor nincs más választásod, mint kivizsgáltatni magad nemi betegségekre. (Sok közülük kezelhető, úgyhogy nyugi!) A további problémákat megelőzheted a megfelelő alkoholfogyasztással, gyógynövényeket tartalmazó gyógyszerek vagy étrend-kiegészítők szedésével, és megfelelő védekezéssel a szerelmi pillanatok alatt (különösen, ha valószínűleg soha többé nem látod szíved hölgyét).

A problémák korai megoldása

Ritkán fordul elő, hogy a húgyúti problémák maguktól megszűnnek. Sokkal valószínűbb, hogy rosszabbodnak. Ezért el kell engedni az egót, el kell dobni a szégyent, és el kell menni az orvoshoz kivizsgálásra. Ha másért nem is, azért, mert az ő beavatkozásának köszönhetően a problémái megszűnnek, és nem kell többé aggódnia miattuk.

Próbáljon meg egészségesebb életmódot folytatni, ami a táplálkozásból származó vitaminok és ásványi anyagok mellett a férfiaknak szánt étrend-kiegészítők hosszú távú használatát is magában foglalhatja. Ezek egyike a cseh gyártmányú UNIPROSTA® étrend-kiegészítő, amely még az igényeseket is kielégíti.

Uniprosta

8 aktív összetevő egyedülálló kombinációja az egészséges prosztata és húgyutakért

Az ár 5830 Ft-tól csomagonként akár 2 hónapig.

Ki akarom próbálni Uniprosta