Vizelési problémák a férfiaknál: Az okok és hogyan lehet megszabadulni tőlük

Gyakori vizelés, éjszakai vizelés, gyenge vizeletáramlás és sok más – ezekkel a nehézségekkel a férfiak nagy százaléka találkozik az életben. Mivel a vizelés közbeni fájdalom és a fent említett komplikációk csökkenthetik az életkomfortot, nézzük meg, mi állhat a hátterükben, és hogy lehet-e némi enyhülést elérni.

A vizeletürítés a szervezet normális folyamata, amelynek során a szervezetből távoznak azok az anyagok, amelyeket már nem tud másra felhasználni. A vizeletet a vesék termelik a vér szűrésével, és ami hulladékanyagként kidobásra kerül, az fokozatosan felhalmozódik a hólyag területén. Amint a szervezet jelzést kap, hogy megtelt, késztetést érzünk arra, hogy menjünk eleget tenni a szükségletnek.

Bár minden ember más és más, azt mondják, hogy a vizelés normális gyakorisága körülbelül napi nyolcszor van. Egyes férfiak (különösen a felnőttkorba lépett férfiak) azonban egy kicsit gyakrabban vizelnek, akár éjszaka is, amikor a szervezet normális esetben nem termel annyi vizeletet. (Másrészt koncentráltabb, ezért az orvosok általában reggeli mintát kérnek, amelyből a legtöbbet lehet megtudni az egészségi állapotról.)

Ez normális? És ha nem, mit jeleznek a vizelési problémák leggyakrabban?

a vizeléssel kapcsolatos leggyakoribb problémák

A leggyakoribb vizelési problémák

A férfiak (és a nők is) számos különböző, a húgyutak normál állapotával kapcsolatos problémától szenvedhetnek.

Felveheti például:

És sok más tünet.

Milyen okok állnak ezek mögött?

A rövid távú húgyúti problémák közé hagyományosan a húgyúti fertőzések tartoznak. A nők sokkal fogékonyabbak ezekre, másrészt azonban még az idősebb férfiak sem kerülhetik el teljesen ezt a problémát, főként azért, mert a jóindulatú prosztata-megnagyobbodás is hatással lehet erre a jelenségre. Valószínűleg mondanunk sem kell, hogy a többi létező húgyúti probléma közül ez az egyik, ami az érett férfiakra igencsak jellemző. Végül, de nem utolsósorban a prosztatagyulladás és a prosztatarák is érintheti Önt, de a jóindulatúan megnagyobbodott prosztatához képest ez nem annyira gyakori probléma. (Valójában a megnagyobbodott prosztata az öregedési folyamat természetes részének tekinthető.)

a vizeletürítési problémák okai

Mi segít a vizelési problémákon?

A megnagyobbodott prosztatát támogathatja a természetes étrend-kiegészítők hosszú távú használatával, amelyek olyan gyógynövényeket tartalmaznak, amelyek hagyományosan a normál állapothoz kapcsolódnak.

Összetételükben elsősorban a következőket keresse:
Fűrészpálma
Nagy csalán
Afrikai szilvafa
Cink
– Kisvirágú füzike
Likopin

Ezek olyan anyagok, amelyek képességeikben kiegészítik egymást, így átfogó ellátást nyújtanak a prosztatának.

mi segít a vizelési problémákon

Ne felejtse el, hogy hosszú távú használatukat néhány más tippel egészítse ki, amelyek sokkal könnyebbé tehetik az életet a megnagyobbodott prosztatával.

Ajánlott például:

  • Ne siessen, miután végzett egy kis szükségletet, inkább várjon egy kicsit, és ellenőrizze, hogy maradt-e még egy kis mennyiségű vizelet a hólyagban.
  • Vizelj, amikor úgy érzed, hogy szükséged van rá
  • Gyakorolja a Kegel-gyakorlatokat a medencefenék izmainak erősítésére.
  • Korlátozza az alkoholt és a koffeint, mivel ezeknek az italoknak vízhajtó hatásuk van, ami miatt még gyakrabban kell vizelni.

Végül, de nem utolsósorban, jó tanács, hogy lefekvés előtt néhány órával korlátozza az ivást, így kevesebb vizelési ingerrel kell számolnia az éjszaka folyamán.

Uniprosta

8 aktív összetevő egyedülálló kombinációja az egészséges prosztata és húgyutakért

Az ár 5830 Ft-tól csomagonként akár 2 hónapig.

Ki akarom próbálni Uniprosta