Gyenge vizeletfolyás: Tünetek, okok és kezelés

Szeretnél egy picit, de nem tudsz elkezdeni vizelni a WC-re? Vagy gyakrabban szenved gyenge vizeletfolyástól, mint valaha? Bár ez nem jelenthet semmi komolyat, nem tanácsos alábecsülni ezt a problémát. Mi állhat a jelenség hátterében?

Amikor eljön az ideje, a test jelet ad nekünk, hogy vizelni kell. Mivel ez akkor történik, amikor elegendő folyadék van a hólyagban, a vizelésnek szinte magától kell megtörténnie. A probléma azonban az lehet, hogy zavarja az indítási képtelenség, vagy akár a gyenge vizeletfolyás, ami miatt a WC-n töltött idő korlátlanul meghosszabbodik.

Ez normális, vagy valami komoly dolog áll a háttérben?

Mit jelent a gyenge vizeletfolyás és hogyan nyilvánul meg?

A gyenge vizeletpatak azt jelenti, hogy problémái vannak a vizelés megkezdésével, vagy a vizelet csepegése túl gyenge. (Függetlenül attól, hogy a hólyag telített.) Ez a probléma mindkét nemnél előfordul, és nincs rá konkrét életkor. Ezzel a problémával azonban leggyakrabban középkorú és későbbi férfiak találkoznak.

mit jelent a gyenge vizeletpatak tünetei

A gyenge vizeletáramlás okai

Férfiakban

Mivel a férfiaknak prosztata van, a vizeletürítési problémák a prosztata jóindulatú megnagyobbodásával hozhatók összefüggésbe. De lehet prosztatagyulladás vagy prosztatarák jele is. Emiatt fontos, hogy a férfiak rendszeresen járjanak urológushoz. Lehet rákos megnyilvánulása is, idegkárosodás, húgyúti fertőzés, néhány régóta szedett gyógyszer hatása, húgykő okozta elzáródás és hasonlók.

gyenge vizeletfolyás nőknél

Nőkben

Nőknél (a prosztataproblémákon kívül) ugyanazok az okok lehetnek, mint a férfiaknál. Az egyetlen jelentős különbség az, hogy a terhesség és a szülés hozzájárulhat a gyenge vizeletáramláshoz a nőknél. Néha a gyenge vizeletfolyást pszichológiai tényezők is okozzák.

mi segít a gyenge vizeletpatak kezelésében

Mi a helyzet a gyenge vizeletfolyással?

Ha nem csak egyszeri problémáról van szó, célszerű időpontot egyeztetni egy orvossal. Ha továbbra is hányást tapasztal lázzal és hátfájással, a lehető leghamarabb menjen a kórházba.

Attól függően, hogy mi okozta a problémát, orvosa kiválasztja az Ön számára legmegfelelőbb kezelést.

Ha a probléma nem súlyos, segíthet:
– Egy meleg fürdő
Alhasi masszázs
– Hólyagtréning
Kegel gyakorlatok gyakorlása

Kipróbálhatja a természetes étrend-kiegészítőkben található gyógynövények hosszú távú használatát is. Összetételükben különösen érdemes keresni a csalánt, a kisvirágú fűzfát, az afrikai szilvafát, a szeréna kúszónövényt, a likopint és más anyagokat. Ezen hatóanyagok kombinációja pozitív hatással van a prosztata normális működésére.

Uniprosta

8 aktív összetevő egyedülálló kombinációja az egészséges prosztata és húgyutakért

Az ár 5830 Ft-tól csomagonként akár 2 hónapig.

Ki akarom próbálni Uniprosta