Vizeletvisszatartás (akut és krónikus): Okok, tünetek és kezelés

A krónikus vizeletvisszatartás olyan probléma, amelyről alig esik szó a társadalomban, de jelentősen befolyásolhatja mindennapi közérzetét. Ha csak azt! A vizelet hosszú távú visszatartása váratlan egészségügyi problémákat is okozhat az ember számára. Mi okozza a vizelet-visszatartást? És kezelhető valahogy?

Az emberi szervezet úgy működik, hogy ha a hólyag megtelt, az agy jelet kap, hogy fel kell keresni a WC-t, és ki kell engedni az ott felgyülemlett folyadékot. Ha minden úgy működik, ahogy kell, a hólyag teljesen kiürül, és képes megtartani a felesleges vizeletet, amely a vér vesén keresztül történő szűrésével keletkezik.

A probléma az, hogy nem egy ideális világban élünk. Akár tetszik, akár nem, néha valami elromlik. Ha ezt a problémát a húgyúti rendszerhez kapcsoljuk, az például vizelet-visszatartásban nyilvánulhat meg.

Van valami mód ennek a problémának az azonosítására? És kezelhető?

Mi a vizeletvisszatartás?

A vizeletretenció egy nagyon különleges probléma, amely azt az érzést okozhatja, hogy a hólyag tele van vagy nem teljesen üres még azután is, hogy éppen vizeletürítette. Így továbbra is késztetést érezhet az ugrálásra.

Ha ez az állapot hirtelen és minden figyelmeztetés nélkül jelentkezik, akkor akut vizeletretencióról beszélünk. Ha ezt a problémát hosszú ideig tapasztalja, azt krónikus vizeletretenciónak nevezik.

Bár a vizeletvisszatartás mindkét nemet érintheti, a probléma sokkal gyakoribb a férfiaknál és az időseknél.

A-vizeletvisszatartas-okai

A vizeletvisszatartás okai

A vizeletvisszatartásnak több oka is lehet. Némelyikük súlyos, megoldásuk orvosi segítséget igényel. De néhány egyéb ok az életmódjában rejlik.

A fő bűnösök a következők:

Így nem kell azonnal a legrosszabbtól tartanod. Másrészt, ha problémái hirtelen jelentkeznek vagy súlyosbodnak, és egyéb nem kívánt egészségügyi szövődmények kísérik, kérjen orvosi segítséget.

vizelési képtelenség megnyilvánulásai

Milyen a vizelési képtelenség?

A húgyhólyag kiürítésének képtelensége meglehetősen észrevehető. Úgy érzi, hogy a hólyagja megtelt, és gondjai vannak a vizelet kiürítésével a WC-n. Kis mennyiségű vizeletet is üríthet, de nem folytathatja. Végül, de nem utolsósorban úgy érezheti, hogy nem sikerült teljesen kiürítenie a hólyagot, ami vizelet-inkontinenciához vezethet.

a-vizeletretencio-kezelese

A vizeletretenció kezelése

Amikor eljön az orvoshoz, érdeklődni fog arról, hogyan nyilvánulnak meg vizelési problémái. Ahhoz, hogy pontosan megtudja, hol van a probléma, nagy valószínűséggel többféle vizsgálaton kell átesnie.

Az orvos vizeletvizsgálatot és vérvizsgálatot kérhet. Cisztoszkópia, ultrahang vagy CT is napirendre kerülhet.

Ha életveszélyes akut vizeletretencióban szenved, az egyetlen ésszerű megoldás egy katéter behelyezése, amely segít az összes folyadék eltávolításában a hólyagból. A krónikus vizeletretenciót katéter behelyezésével is meg lehet oldani, de mivel ez hosszú távú probléma, az orvosok általában más módszerekhez is folyamodnak. Viselkedési terápiát, műtétet vagy gyógyszeres kezelést javasolhatnak. Ha ezen kívül a vizeletürítési probléma a prosztata jóindulatú megnagyobbodása miatt van, javasolhatják a gyógynövényekből készült étrend-kiegészítők használatát férfiaknak.

Emiatt próbálja ki a természetes étrend-kiegészítők hosszú távú használatát, amelyek speciális anyagokat tartalmaznak a prosztata egészségére.

A következő anyagokat kell keresnie a készítményben:

Ezek az anyagok támogatják a prosztata normál állapotát. Amikor megnövekszik, olyan problémák lépnek fel, mint a gyakori vizelés, gyenge vizeletfolyás, vizelési fájdalom, vizelési készség képtelensége és mások.

Uniprosta

8 aktív összetevő egyedülálló kombinációja az egészséges prosztata és húgyutakért

Az ár 5830 Ft-tól csomagonként akár 2 hónapig.

Ki akarom próbálni Uniprosta