Prosztata problémák – hogyan szabadulhatsz meg az álmatlan éjszakáktól

A prosztata egy olyan mirigy, amelynek megfelelő működése szorosan összefügg a férfi potenciával és egészséggel. Amíg minden rendben van, nincs szükségünk arra, hogy bármilyen módon foglalkozzunk vele. Talán éppen ezért tér vissza hozzánk a középkorba lépve, amely idő alatt a környezetünkben több férfi is bajlódik vele. Ha téged is utolértek a prosztataproblémák, nézzük meg, hogyan közelítheted meg őket megfelelően.

A prosztatát csak a televíziós vagy nyomtatott reklámokban említik. Ami azt a benyomást keltheti a férfiakban, hogy nem kívánatos a vele kapcsolatos problémákat napvilágra hozni. És még tisztán férfikörökben sem (Ki vallaná be nyíltan, hogy valami bántja?).

De talán érdemes lenne átgondolni ezt a hozzáállást. Végül is sokkal jobb, ha korán elkezdi kezelni a prosztataproblémáit, mintha meglepődne azon, hogy egyesek milyen messzire tudnak eljutni.

Félsz, hogy nem tudod, mibe keveredsz és mi vár rád a prosztata egészségi utazásodon? Ha igen, olvassa el hasznos útmutatónkat. ✅

prosztata problémák

A leggyakoribb prosztata problémák?

Mindannyian tudjuk, hogy van valami a világon, mint a megnagyobbodott prosztata. De van fogalma arról, hogy mi az a prosztatagyulladás, vagy hogyan kezelik a prosztatarákot? Ahhoz, hogy tudja, miben különböznek ezek a problémák, és hogyan kell helyesen eljárni közben, nézzük meg, mi a tét alattuk. Ezt követően a tüneteiket és a kezelésüket is megvizsgáljuk.

A prosztata gyulladása

Az első kellemetlenség, amellyel életében találkozhat, a prosztatagyulladás, más néven prosztatagyulladás. Ahogy a neve is mutatja, a prosztata mirigyében gyulladás alakul ki, amely zavarja annak megfelelő működését.

A prosztatagyulladás lehet:

 • Akut
 • Krónikus, bakteriális gyulladás okozta
 • Krónikus
 • Tünetmentes
a prosztata gyulladása

Megnagyobbodott prosztata

A megnagyobbodott prosztata olyan orvosi szövődmény, amelynek során a mirigy térfogata (általában jóindulatú) megnő. Mivel a húgycső a prosztata közepén fut keresztül, és a vizeletet és az ondót szállítja a szexuális aktivitás során, a prosztata hírhedt vizeletürítési problémákról.

Prosztatarák

A prosztatarák valószínűleg a legsúlyosabb betegség, amellyel jelenleg a férfi reproduktív egészségügyben találkozhatunk. Alattomossága abban rejlik, hogy a férfi sokáig nem tapasztalhat semmilyen tünetet. De ha egyszer megérkeznek, gyakran már túl késő. Éppen ezért fontos az alapos megelőzés.

Prosztatarák

A prosztataproblémák tünetei

Számos tünet jelezheti, hogy valami nincs rendben. Ami egy kicsit problémás lehet, hogy ezek átfedhetik egymást. Így előfordulhat, hogy nem megfelelően értékeli a problémáit.

A prosztata problémák leggyakoribb tünetei:

 • Égés és vágás vizelés közben
 • Hányás és hányinger
 • Láz és hidegrázás
 • Fájdalom a has alsó részén és a hát alsó részén
 • Gyakori és időszakos vizelés
 • Inkontinencia
 • Vér a hatalomban
 • Éjszakai vizelés
a prosztataproblémák tünetei

Kezelés

Természetesen nem tanácsos minden apróság miatt aggódni. Másrészt viszont semmiképpen sem érdemes alábecsülni a nehézségeket. Ettől függetlenül a prosztataproblémák egyes tünetei átfedhetik egymást. Ami nem kívánt következményekkel járhat.

látogatás az urológusnál

Látogatás urológusnál

A prosztata kezelésével urológus foglalkozik. Ezért minden férfinak rendszeresen fel kell keresnie őt. (És akkor is, ha senki sem siet hozzá sokat.) Az urológus megvizsgálja a prosztatát, és megnézi, hogy nem mutat-e rendellenességre utaló jeleket. Az inkontinencia és a vizeletürítési problémák esetén is tud tanácsot adni. Ha bármi gyanúja van, akkor prosztataműtétet javasolhat.

Műveletek

Úgy félünk a műtéttől, mint a vámpírok a fokhagymától. Néha azonban az egészség megőrzése érdekében szükség van rájuk. A műtét kapcsán nem csak a klasszikus sebészeti beavatkozásról beszélünk, amikor az orvosok eltávolítják a prosztata felesleges vagy problémás részét. A jóindulatúan megnagyobbodott prosztata okozta problémák esetén a lézeres prosztataműtét vagy az endoszkópos műtét is választható. Nem kell tehát előre megijedni.

prosztata elleni gyógyszerek

Otthoni megoldások a prosztata problémákra

Pokud máte co do činění s nezhoubným zvětšením prostaty, můžete vyzkoušet některé možnosti doma. Existuje několik verzí, takže si každý rychle najde svou oblíbenou.

Prosztata masszázs

Ha mered, kipróbálhatod a rendszeres prosztatamasszázst is. Ezt régebben (az antibiotikumok feltalálása előtt) prosztatagyulladás, merevedési zavarok vagy fájdalmas magömlés esetén ajánlották. Mivel nem ajánlott (és nem is lehetséges), hogy maga végezze el, kérdezze meg urológusát, hogy ismer-e erre szakosodott szakembereket.

prosztata masszázs
gyógynövények a prosztata számára

Gyógynövények

Körülöttünk számtalan bejegyzett gyógyszer és vény nélkül kapható étrend-kiegészítő létezik, amelyek a prosztataproblémák megszüntetését ígérik. Mielőtt a vegyszerekhez nyúlna, javasoljuk, hogy először próbálja ki a szelídebb gyógynövényeket. Sok minőségi étrend-kiegészítő olyan vitaminokat is tartalmaz, amelyek hatással lehetnek a reproduktív egészségre.

Keresse a következő gyógynövényeket a készítményben:

Mit tegyek most?

Biztos vagyok benne, hogy most azon tűnődsz – akkor most hogyan kezdjek hozzá?

Mindenekelőtt a fent említett gyógynövényeket (fűrészpálma, afrikai szilvafa, nagy csalán, kisvirágú füzike) tartalmazó és kombináló természetes étrend-kiegészítőkre kell összpontosítania. A gyógynövénykivonatok megfelelő kombinációja segít felerősíteni a hatóanyagok hatékonyságát, és ha más megfelelő vitaminokkal és ásványi anyagokkal támogatjuk, a hatás még nagyobb lesz.

Ha nem javul, vagy súlyos szövődményei vannak (pl. vér a vizeletben), akkor forduljon szakemberhez, és orvosa ajánlja és javasolja az optimális kezelést.

Uniprosta

8 aktív összetevő egyedülálló kombinációja az egészséges prosztata és húgyutakért

Az ár 5830 Ft-tól csomagonként akár 2 hónapig.

Ki akarom próbálni Uniprosta