A húgycső gyulladása a férfiaknál: Hogyan lehet megoldani?

A húgycsőben lévő kellemetlen nyomás azt jelezheti, hogy Ön húgyúti fertőzésben szenved. Mivel fokozatosan törhet ki, eleinte húgycsőhuruttal küzdhet. Csak ezután jöhet hozzá a hólyaggyulladás vagy rosszabb esetben a vesegyulladás. Milyen tünetekre kell figyelni? És okozhatja-e a kellemetlen érzést a húgycsőben valami más is? És hogyan kezelhető a húgycső gyulladása?

A húgyúti fertőzések meglehetősen gyakoriak az emberi populációban, ezért szinte senki sem fordít rájuk annyi figyelmet, amennyit megérdemelnének. Bár a gyulladás gyakran a nőket sújtja, akiknek rövid a húgycsöve és közel vannak a fertőzés kockázatát növelő területekhez, idősebb korban a probléma a férfiakat sem kerüli el teljesen.

Mivel a vizeletürítési képességet a jóindulatúan megnagyobbodott prosztata vagy prosztatagyulladás igen jelentősen korlátozhatja, érthető, hogy a lehető leghamarabb szeretne megszabadulni a húgycsőgyulladástól.

De honnan ismered őt? És vannak-e olyan tippek, amelyekkel gyorsabban megszabadulhatsz tőle?

Mi az a húgycsőgyulladás?

A húgycsőgyulladás pontosan az, amire a neve utal. Mivel ez a húgyutak első része (az alsó rész felé), általában ez az első rész, ahol gyulladás jelentkezik. A húgyúti fertőzéseket aztán leggyakrabban olyan mikroorganizmusok jelenléte váltja ki, amelyeknek semmi közük a húgyutakhoz.

mi a húgycső gyulladása

Tünetek és megnyilvánulások

A húgycsőgyulladás egyik fő tünete a vizeléskor jelentkező fájdalom.

Továbbá a következők is előfordulhatnak:

húgycsőgyulladás tünetei megnyilvánulások

Ha súlyosabb tüneteket tapasztal, például vérnyomokat, célszerű tájékoztatni orvosát a helyzetéről. Ez ugyanis életveszélyes problémák jele is lehet, ezért célszerű, ha valaki megvizsgálja Önt.

égő folyás húgycsőfájdalom

Égés és fájdalom a húgycsőben

A fokozott vizelési inger mellett a vizelés közbeni égő és fájdalmas érzés a húgycsőben a leggyakrabban leírt tünetek közé tartozik. Emiatt egyes férfiak úgy dönthetnek, hogy ritkábban vizelnek, és csökkentik az italfogyasztást. Bár ez logikusnak tűnik, valójában ez a két legrosszabb dolog, amit húgycsőgyulladás esetén tehet. A lényeg az, hogy az idegen anyagok a vizelés során kiürülnek, így nincs értelme lefelé módosítani az ivási rendet. Emellett fontos, hogy akkor menj a WC-re, amikor szükségét érzed.

Kiürülés a húgycsőből

A húgycsőből való ürítés előfordulhat nőknél, de a férfiakat sem kell elkerülnie. Most nem a preejakulátum vagy az ondó ürítéséről beszélünk, hanem bármi másról, ami nem a szexuális aktivitással függ össze.

A leggyakoribb okok

Az egyik probléma, amely növelheti a férfiaknál a húgycsőgyulladás kockázatát, a jóindulatúan megnagyobbodott prosztata, amely miatt a hólyag nem ürül ki eléggé. De a rossz intim higiénia, a rejtett betegségek (például a cukorbetegség) és a védekezés nélküli szex, amely során különféle fertőzések terjedhetnek, szintén okolhatóak (az élesztőgombás fertőzésektől a szexuális úton terjedő betegségekig).

hogyan kezeljük a húgycsőgyulladást

Hogyan kezeljük a húgycsőgyulladást?

Ha jóindulatúan megnagyobbodott prosztatában szenved, ami elősegítheti a húgyúti fertőzések kialakulását, próbálja ki a természetes étrend-kiegészítők hosszú távú használatát, amelyek gyógynövényeket és más anyagokat tartalmaznak, hogy támogassák azt és elősegítsék a húgyutak normális egészségét. A készítményeikben keresse a kisvirágú füzike, a fűrészpálmát, a nagy csalánt, a likopint, a cinket és még sok mást. Ezeket az étrend-kiegészítőket szedheti mind a probléma kezelésére, mind pedig akkor, ha zavarja a gyakoribb vizelés, de egyébként nincs egyéb problémája.

Végül, de nem utolsósorban ne felejtsen el rendesen inni és vizelni, amikor szükségét érzi. Amikor meglátogatja a WC-t, ne siessen, inkább várjon egy kicsit, és nézze meg, hogy maradt-e még folyadék a hólyagban. Azzal sem járhatsz rosszul, ha elkezdesz jobban odafigyelni az intim higiéniára, és ha időről időre felkeresed urológusodat, aki a húgyúti és a férfi reproduktív traktus specialistája.

Uniprosta

8 aktív összetevő egyedülálló kombinációja az egészséges prosztata és húgyutakért

Az ár 5830 Ft-tól csomagonként akár 2 hónapig.

Ki akarom próbálni Uniprosta