Nem megfelelő élelmiszerek a prosztata számára – Mit kell enni az egészségéért?

Az egészséges életmód tekinthető a hosszú élet és a jó fizikai állapot egyik útjának. De ne áltassuk magunkat. Egyes emberek azt hiszik, hogy halhatatlanok. De ha elég sokáig hódolsz a rosszaságoknak, azok előbb-utóbb utolérnek. Nézzük tehát, hogyan járulhat hozzá az életmódja a prosztata egészségéhez.

A férfiak nem foglalkoznak a prosztatájuk állapotával. De csak addig, amíg nem kezdi el okozni nekik az első gondot. Ha gúnyt űzöl idősebb barátaidból, akiknek gyakrabban kell a mosdóba menniük, tudd, hogy valószínűleg te is szembesülni fogsz ezzel a problémával valamikor (idősebb) életedben.

Sőt, a jóindulatú prosztata-megnagyobbodás még mindig a legkisebb probléma. Ön krónikus prosztatagyulladásban vagy akár prosztatarákban is szenvedhet. Ezért érdemes korán felpattannia a rendszeres megelőző szűrővizsgálatokra, amelyek során orvosa meggyőződik arról, hogy minden rendben van.

Mégis jó, ha több tippet tudunk arról, hogyan étkezzünk egészségesen, és mit kerüljünk a prosztata egészségének érdekében.

nem megfelelő élelmiszerek a prosztata számára

Hogyan befolyásolja az étrend a férfiak egészségét?

Biztos vagyok benne, hogy legalább ezerszer hallottad már. Az ember az, amit megeszik. Bár lehet, hogy rosszallóan rázza a fejét, nem lehet tagadni, hogy van valami ebben a mondatban. Az emberi szervezetnek vitaminokra, ásványi anyagokra, fehérjére, egészséges zsírokra, rostokra, vízre és sokféle más anyagra van szüksége a normális működéshez.

A probléma azonban az, hogy ahogy öregszünk, a szervezetnek kissé speciálisabb igényei lehetnek, mint húszéves korunkban. A szervezetnek nagyobb szüksége lehet az antioxidánsokra (különösen, ha dohányzunk és sok alkoholt fogyasztunk, vagy állandóan stresszesek vagyunk). A rostok viszont javíthatják az emésztés állapotát. Ami viszont befolyásolja, hogy az emésztőrendszerből hogyan és milyen anyagok szívódnak fel a szervezetbe. (Ha a szervezeted felszívja a felesleges zsírt, akkor elhízol, és megnő a szív- és érrendszeri betegségek kockázata, stb.) Ezért fontos, hogy korán felismerd, hogy a tested nem egy szemetesláda. Ezért ne kezeld úgy. Megérdemli a legjobbat. Beleértve a megfelelő ápolást is.

Nem megfelelő élelmiszerek a prosztata számára

Valószínűleg nem fogsz örülni, hogy a prosztatádnak nem túl jót tevő ételek között sok olyat találsz, amit szeretsz. Természetesen nem azt mondjuk, hogy teljesen le kell mondanod róluk (bár ha megtehetnéd, kétségtelenül jobb lenne.) De kezdetnek csak korlátozd őket, amennyire csak lehet.

A következőkről beszélünk:

 • Vörös hús
 • Feldolgozott hús (kolbász és húskészítmények)
 • Félkész termékek
 • Zsírszegény tejtermékek
 • Alkohol
 • Telített zsírok
prosztata táplálék
élelmiszerek a prosztata számára

Milyen ételeket fogyasszunk?

A prosztatának, valamint egész szervezetének jót tesz a vitaminokban és más fontos tápanyagokban gazdag, friss és minimálisan feldolgozott élelmiszerek bőséges adagja. Lefordítva ez azt jelenti, hogy érdemes minél több friss gyümölcsre és zöldségre fogadni. Fordítson különös figyelmet a paradicsomra és a jó minőségű paradicsomos termékekre (paradicsompüré, paradicsomszirup…), a brokkolira, a hüvelyesekre és a szójababra (ezek könnyen beilleszthetők az étrendbe tofu formájában) és a gránátalmára. Egyéb összetevők között halak és tenger gyümölcsei, valamint zöld tea szerepeljen. A gyógynövények közül ne feledkezzünk meg a csalánról, a fűrészpálmáról, a kisvirágú füzike és az afrikai szilváról. Természetesen, ha citrusféléket, avokádót vagy gyökérzöldségeket is beiktat az étrendjébe, semmi rossz nem fog történni. Ne feledkezzen meg arról sem, hogy mértékkel fogyasszon dióféléket és magvakat.

Mi káros még a prosztatára?

Valószínűleg magától értetődő, hogy a dohányzás és az alkoholfogyasztás nagyon káros a prosztatára. Ezért mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy minél hamarabb hagyja abba ezeket a szenvedélyeket. Meglátja, hogy sokkal jobban fogja érezni magát. Ráadásul a pénztárcáját is tehermentesíteni fogja.

Ezenkívül a férfiak számára is fontos:

 • Természetes étrend-kiegészítők szedése a prosztata számára
 • Rendszeres testmozgás
 • Minőségi éjszakai alvás
 • Légy laza!
 • Menjen el az orvoshoz megelőző vizsgálatokra
mi káros a prosztatára

Bár triviálisnak tűnhet, meglátod, hogy amint megváltoztatod az életmódodat, élettel telibbnek és elégedettebbnek fogod érezni magad. Ezért azonnal állítsd át az étrendedet és javítsd az életmódodat. A következő lépés a prosztata természetes étrend-kiegészítőinek szedése kell, hogy legyen. Összetételükből nem hiányozhat a likopin, a cink, a csalán, a kis fűz, a fűrészpálma és az afrikai szilva.

Uniprosta

8 aktív összetevő egyedülálló kombinációja az egészséges prosztata és húgyutakért

Az ár 5830 Ft-tól csomagonként akár 2 hónapig.

Ki akarom próbálni Uniprosta