Mi az a prosztata biopszia és hogyan történik?

A fúziós prosztata biopszia ijesztően hangzik. Azt jelenti, hogy szövetmintát vesznek, amelyet aztán további vizsgálatoknak vetnek alá. Mivel lehet, hogy fél ettől az eljárástól, elmondunk mindent, amit tudnia kell róla.

A megelőzés fontos. És minden szempontból fontos. Sajnos, amikor a nemi szerveinkről van szó, szeretünk megfeledkezni róluk. Egészen addig a pillanatig, amíg a gyakori vizelés, vagy akár a vizelés közbeni fájdalom nem kezd el zavarni minket.

Mivel nem minden problémát okoz jóindulatú prosztatamegnagyobbodás, az Ön saját érdekében is érdemes rendszeresen orvoshoz fordulni. Ha nem elégedett a vizsgálat eredményével, prosztata biopszia elvégzését javasolhatja, hogy jobban felmérje a probléma természetét.

Hogyan történik a prosztata biopszia? És vannak-e lehetséges kockázatok vele kapcsolatban?

mi a prosztata biopszia eredménye

Mi az a prosztata biopszia?

A biopszia általános kifejezés a beteg szövetének eltávolítására irányuló műtétre utal. Ez lehetővé teszi az orvosok számára, hogy tisztázzák a beteg egészségügyi problémájának biológiai természetét. Az orvosok általában arra összpontosítanak, hogy szövetet vegyenek egy potenciálisan problémás területről. Ennek a módszernek az az előnye, hogy sokkal nagyobb a diagnosztikai pontosság és viszonylag kevés invazív beavatkozással jár a beteg számára.

A prosztata biopsziával diagnosztizálják a prosztatarákot. Bármilyen ijesztően hangzik is, ha időben elvégzik, elég jó esélye van a gyógyulásra.

Hogyan történik ez?

Amikor Ön az eljárásra érkezik, az orvos az eljárás során egy tűvel szövetmintát vesz. Az egészséges szövetek károsodásának elkerülése érdekében az orvos ultrahanggal irányítja a tűt. Egyes esetekben ezt az eljárást helyi érzéstelenítéssel végzik, hogy az érintett terület zsibbadjon.

A prosztata biopszia általában csak rövid időt vesz igénybe. Az érzéstelenítés alkalmazása miatt nem is tekinthető fájdalmasnak. A különböző típusú biopsziák, amelyek bemetszést igényelnek, hosszabb időt vehetnek igénybe.

prosztata biopszia fájdalom

A prosztata biopszia fájdalmas volta

Ha orvosa részleges vagy teljes érzéstelenítésben tartja Önt, a biopszia általában nem fáj. Azonban érezhet egy kis szúrást, amikor az orvos szövetmintát vesz. Ezért nem kell félnie ettől az eljárástól.

Az orvos a laboratórium gyorsaságával közli Önnel az eredményeket. Az eredményt általában személyesen közlik Önnel. De az is előfordulhat, hogy telefonon keresztül közli Önnel. Ez a szokásaitól függ.

A prosztata biopszia következményei és kockázatai

Egyetlen beavatkozás sem marad teljesen következmények nélkül. Nem ritka, hogy röviddel a prosztata biopszia után vérzés jelentkezik.

Ön is találkozhat:

  • Érzéketlenség (amit általában a megaláztatás okoz)
  • Enyhe kellemetlen érzés, amely körülbelül 1-2 napig tart.
  • Vér a vizeletben, ejakulátumban stb.

Ha ezek a tünetek ahelyett, hogy javulnának, rosszabbodnak, ez az oka annak, hogy orvoshoz kell fordulnia.

a prosztata biopszia következményei

Ami a prosztata biopszia negatív hatásait illeti, nincs sok. Mint más szövetkárosodások esetében, a legnagyobb kockázatot a szepszis jelenti, amely (súlyos esetben) a beteg halálához vezethet.

A figyelmeztető jelek közé tartoznak:

  • Gyors szívverés
  • Láz
  • Winterreise
  • Zűrzavar
  • Probléma a légzéssel
  • Fájdalom és kellemetlenség
  • Izzadt bőr

Ismétlem, ha ezeket a tüneteket észleli, tanácsos felhívnia orvosát vagy a legközelebbi egészségügyi intézményt a megfelelő ellátás érdekében. Egyébként nincs miért aggódnia.

De ne felejtse el, hogy a problémákat a legjobban úgy lehet megelőzni, ha rendszeresen elmegy orvosához egészségügyi ellenőrzésre. Ő javasolhatja a prosztata számára a táplálékkiegészítők hosszú távú használatát is. Olyan készítményt válasszon, amelyik átfogó formulával rendelkezik.

Az étrend-kiegészítő összetételében a következő anyagokat keresse:

Az ezeket az anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítők hosszú távú használata biztosítja, hogy a prosztata megkapja a megfelelő működéshez szükséges átfogó ellátást.

Uniprosta

8 aktív összetevő egyedülálló kombinációja az egészséges prosztata és húgyutakért

Az ár 5830 Ft-tól csomagonként akár 2 hónapig.

Ki akarom próbálni Uniprosta