Prosztata és sör: Mire kell figyelni?

A prosztata nagyon érzékeny az életmódra. És tekintve, hogy érett korban hajlamos egy kicsit felbosszantani magát, érthető, hogy mindent meg kell tennünk egészségének és jólétének biztosítása érdekében. Ez pedig néha megköveteli mindenféle rosszaság, köztük az alkohol elhagyását. Milyen hatással lehet az alkohol a prosztatára? Mi a helyzet a prosztatával és a sörrel? És mi az, ami viszont jót tesz neki?

A csehek lelkes alkoholfogyasztók. És általában nagyon büszkék vagyunk arra, hogy rendszeresen a világ alkoholfogyasztási rangsorának élén állunk. De amellett, hogy az alkohol nem csak nem tesz szép testet és függőséget okoz, hanem negatív hatással van például a máj és más belső szervek állapotára is. Beleértve a prosztatát is.

Ha Ön 35 évesnél idősebb, lehet, hogy már kezdi észrevenni, hogy sokkal gyakrabban szeretne pisilni napközben és éjszaka, mint a régi időkben. Ezt a jelenséget általában a prosztata teszi ismertté, amely az évek múlásával fokozatosan megnagyobbodik, és így negatívan befolyásolja a teljes ürítés képességét.

De a legrosszabb esetben valami komolyabb dolog megnyilvánulása is lehet, mint például a prosztatarák, amely évente körülbelül 8000 férfit érint. (A statisztikák szerint évente körülbelül 1500 férfi hal bele.) Ráadásul a prosztatarák előfordulása a férfiaknál lassan növekszik, ezért nagyon fontos, hogy jól vigyázzunk rá, és egész életünkben megőrizzük az egészségét.

Miért kellene a csökkentett alkoholfogyasztásnak az első intézkedések között lennie?

Az alkohol befolyásolja a prosztata működését?

Bár nem gyakran olvasunk az alkoholról a prosztata egészségével kapcsolatban, ez nem jelenti azt, hogy egyáltalán nincs hatása a prosztatára. Egy nemrégiben készült tanulmányban a kutatók megállapították, hogy azoknál a férfiaknál, akik középkorú kortól közel 50 éves korukig sokat ittak – legalább heti hét italt -, háromszor nagyobb volt a valószínűsége a magas fokú prosztatarák kialakulásának, mint azoknál, akik nem fogyasztottak alkoholt. Bár a kutatók ebben a tanulmányban nem találtak kapcsolatot a jelenlegi ivási szokások és a magas fokú prosztatarák között, mások igen.

Egy prosztatarákkal diagnosztizált embereken végzett hosszú távú kanadai vizsgálat megállapította, hogy azoknál a férfiaknál, akik hetente több mint nyolc alkoholos italt fogyasztottak, magasabb volt a halálozási arány, mint az absztinenseknél. Egy nemrégiben végzett mélyreható vizsgálat pedig azt találta, hogy az alkohol felgyorsította a prosztatadaganatok növekedését, és felgyorsította a szövetek áttétes prosztatarákká történő fejlődését. Vagyis a betegség átterjedt a test más területeire. (És ez nehezebbé teszi a kezelését.)

alkohol és prosztata

Prosztata és sör

A múltban egyes médiumok arról számoltak be, hogy a sör pozitív hatással lehet a prosztatára. A jelenlegi bizonyítékok azonban arra utalnak, hogy napi egy pohár vörösbor talán biztonságosabb a férfiak számára. (Feltéve, ha már valamilyen okból alkoholt kell inni.) A vörösbort a benne lévő resveratrol-tartalom miatt ajánlják, amely antioxidánsnak számít. Azt azonban nem lehet mondani, hogy minél többet iszol, annál jobb, mert még mindig egy olyan alkoholról van szó, amelynek fogyasztása több kockázatot rejt magában, mint potenciális előnyt.

Mit kell még elkerülni?

Egyéb kockázati tényezők, amelyek növelhetik a súlyosabb prosztataproblémák valószínűségét, közé tartozik például a hosszabb időn át tartó nagyobb testsúly.

Neki sem tesz jót:

befolyásolja-e az alkohol a prosztatát

Mit igyunk és együnk a prosztata egészségéért?

Most nézzük meg együtt, hogy mi az, ami jótékony hatással lehet a prosztatára és annak egészségére. Az biztos, hogy nem árt, ha sör helyett egy jó zöld teát iszunk. Szereti a paradicsomot és a paradicsomos termékeket is, mert likopint tartalmaznak. Emellett fogyasszon gyakrabban gránátalmát, halat, brokkolit, hüvelyeseket és dióféléket. Az italok tekintetében is választhat jó minőségű kávét és teát, valamint jó minőségű tejtermékeket.

Az egészségesebb életmódot azzal is támogathatja, ha hosszú távon több összetevőből álló étrend-kiegészítőt szed a normál prosztata egészségének támogatására, amely főként húgyúti és nemi szervi gyógynövényeket tartalmaz.

A kompozícióban elsősorban a következőket keresse:

És még sokan mások.

mit kell enni és inni a prosztata ellen

Ne feledkezzen meg arról sem, hogy folyamatosan ellenőrizze urológusát, aki minden egyes látogatás alkalmával meggyőződik arról, hogy nem szenved rákban vagy nem kívánt gyulladásban.

Információs források

https://www.medicalnewstoday.com/articles/323894 – Alkohol és prosztata (angol)

https://www.webmd.com/prostate-cancer/prostate-cancer-alcohol – Prosztatarák és alkohol (angol)

Uniprosta

8 aktív összetevő egyedülálló kombinációja az egészséges prosztata és húgyutakért

Az ár 5830 Ft-tól csomagonként akár 2 hónapig.

Ki akarom próbálni Uniprosta