Mit jelentenek a leukociták a vizeletben és mi segít?

Amikor időpontot kér az orvosától egy megelőző vizsgálatra, valószínűleg reggeli vizeletmintát fog kérni Öntől, amelyet aztán megvizsgálnak. De mi van akkor, ha azt mondja, hogy leukociták vannak a vizeletében? Ez normális? És ha nem, mit lehet tenni ellene?

A leukociták fehérvérsejtek, amelyek az immunrendszer fontos részét képezik. Mint tudjuk, reagál az aktuális fenyegetésekre, megvéd minket a fertőzés kialakulásától, vagy segít gyorsabban ellenőrzés alá vonni azt. A vizeletben található leukociták tehát azt jelzik, hogy valószínűleg valami történik a szervezetében.

De mennyire lehet ez komoly?

Mik a leukociták a vizeletben?

Leukociták bizonyos körülmények között az emberi vizeletben is megtalálhatók. Ebben az esetben azt jelzik, hogy nagy valószínűséggel húgyúti fertőzés alakul ki. Leggyakrabban a húgycsőben és a húgyhólyagban jelentkezik a probléma, de nem kizárt, hogy ez a vesegyulladás kezdeti tünete. (Ami kitörhet egy kezeletlen, kevésbé súlyos húgyúti fertőzés miatt is, ami felüti a fejét.) Az egyéb okokról alább bővebben szólunk.

mik a leukociták a vizeletben

Hogyan lehet felismerni az emelkedett leukocitákat a vizeletben?

A vizeletben lévő leukociták nem feltétlenül járnak együtt kimutatható tünetekkel. Ebben az esetben csak az orvos tudja őket elkapni a vizeletvizsgálat alapján.

De felvételt is készíthet:

Ismeri a leggyakoribb okokat?

A probléma egyik fő oka a húgyúti fertőzés. Bár jelentéktelennek tűnhet számodra, próbálj meg tenni ellene valamit, mert egy ártatlan kúrából gyorsan valami komolyabbá válhat. Különösen akkor, ha a veséket érinti, ahol gyulladás léphet fel.

A vesegyulladás nagyon súlyos állapot, amely kórházi kezelést igényelhet. Szélsőséges esetben akár bele is halhat ebbe a fertőzésbe.

leukociták okozza

Különösen a terhes nőknek kell vigyázniuk a húgyúti fertőzésekkel, mivel ők nagyobb valószínűséggel kapják el azokat. A húgyúti fertőzések a nőknél a rövidebb húgycső miatt is gyakoribbak. De a férfiakat sem kerülik el teljesen, különösen azokat, akiknek prosztatamegnagyobbodással vannak problémáik.

A vizeletben a leukociták mögött is elrejtőzhet:

Hogyan lehet megszabadulni a leukocitáktól?

A húgyúti fertőzést nem mindig szükséges antibiotikumokkal kezelni. Orvosa javasolhatja az ivás fokozását, a melegen tartást és a tőzegáfonyás étrend-kiegészítők szedését az enyhébb kúra érdekében.

hogyan lehet megszabadulni a leukocitáktól

A húgyúti elzáródás esetén sok múlik azon, hogy mekkora az elzáródás, és hogy magától ki tud-e jönni a szervezetből, vagy az orvosnak kell-e valahogyan segítenie rajta. Bár a húgyúti kövek elhagyása a szervezetből kellemetlen a méretük és kemény szerkezetük miatt, ez a folyamat nem hagyhat semmilyen komolyabb hatást maga után.

Végül, de nem utolsósorban, ha jóindulatú prosztata-megnagyobbodással küzd, próbálja ki a húgyutak és a prosztata számára készült természetes étrend-kiegészítők hosszú távú használatát, amelyek fűrészpálmát, afrikai szilvát, csalánt, kisvirágú füzike és likopint tartalmaznak. Ha nem tudja, hol találja ezt a kombinációt, próbálja ki az UNIPROSTA® étrend-kiegészítőt, amelyben mindez megtalálható.

Uniprosta

8 aktív összetevő egyedülálló kombinációja az egészséges prosztata és húgyutakért

Az ár 5830 Ft-tól csomagonként akár 2 hónapig.

Ki akarom próbálni Uniprosta